A vallási események esetén tehet-e feljelentést az ember, és ha igen milyen körülmények közt? Fel lehet-e jelenteni pl. a müezzint ha zavar az éneke?
Hát, ha igen, akkor feljelentem a harangozást, mert utálom, amikor erre kelek, aztán hallgathatom egész nap.
De ha már így belelendülök, feljelentek néhány cinkét meg tengelicet is, mert ők is qrv@hangosak.
Volt ebből egy per, talán Várpalotán (?), hogy felnyomták a templomot, mert zavarta az ott lakókat a harangozás. Végül az lett, hogy a harangozás nem lépi túl decibelben a megengedettet, szóval nem lett betiltva. Gondolom a müezzin sem fogja ezt túllépni (hozzáteszem, általában már nem élőben szól a müezzin, hanem felvételt játszanak le).
Szerintem nem zavaróbbak ezek, mint a kisgyerekes családok, ahol egész nap megy az ordibálás és a nyávogás. Na, emellett tényleg nem tudok a munkámra koncentrálni. De a kb. fél - 1 perces harangozás napi 3-4-szer nem zavaró. A müezzin sem feltétlen zavarna, mondjuk ott már felmerülnek olyan gondok, hogy azért itt Magyarországon nincs sok minaret és ha én ott lakom már 30 éve, de egy ilyet beépítenek mellém, akkor jogosan kérhetem-e, hogy ne tegyék. A templom azért más, általában az már ott van, mikor valaki odaköltözik, szóval ne legyen meglepve, ha harangoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!