Osztrák fizetős útdíjszakasz jogtalan igénybe vételéről kaptam tegnap 300€ bírságot. Befizessem az összeget?
2023.06. 17 a szabálysértés elkövetésének a dátuma. A probléma az hogy már a blokk sincs meg amivel cáfolni tudnám.
Osztrákoknál nincs elévülési idő?
Tegnap panaszkodott egy sofőr, hogy már 1600-at követelnek...elfelejtette a legelső felszólítást.
ez gondolatébresztő-
Ennyi idő elteltével már nem is fogadnák el szerintem.
Jobb ha befizeted úgyis megtalálnak ahogyan most is.
Rendben hogy hibáztam, csak már közel egy éve és az összeget kicsit sokallom. Egyéb problémám nincs.
Magyarországon ha megveszed az éves matricát akkor törlik a bírságot. Ha rájössz hogy hibáztál és tévedésből hajtottál fel akkor 1 órán belül ha megveszed a matricát, meg sem büntetnek. Nálunk az emberek azon vannak kiakadva hogy az otthoni éves matrica drágább mint az itteni éves osztrák. Viszont a bírság, a kötelező stb.. Minden az otthoni többszöröse
Látom már érted hogy mi a felháborító az egészben.
Akkor leírom ismét. :
Hazafelé tartottam éppen az A9 autópályán, mikor a kapuhoz értem.
Éppen az útat javították és mindössze csak az egyik sorompó működött ahol hosszú sorban várakoztak az autósok és lassan haladtak. Észre vettem hogy több autós is kikanyarodik a sorból és áthajt egy olyan helyen ahol éppen nem volt sorompó. Normális esetben úgy emlékszem hogy ott korlát szokott lenni. Miután én is átmentem, csak utána olvastam a feliratot hogy digital vignette, selection controll stb..
Már éves digitális matricám van február óta ide is és autópályákra is, így hasonló esettől nem kell tartanom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!