Jogtalanul szüntették meg a KGFB biztosításomat?
Az előbb az e-mailek ellenőrzése közben bukkantam rá, hogy az alkusz cég január 17.-én újrakötötte a díjnemfizetéssel megszűnt KGFB-met. Azt se tudtam miről van szó. Megszüntették, figyelmeztetés, és a tudtom nélkül!
Mondanom se kell,hogy a megszűnés előtt se telefonhívást, se e-mailt nem kaptam, hogy figyeljek erre oda, arról nem is beszélve, hogy csekket az utóbbi pár alkalommal nem is küldtek. Az ezelőtti befizetett KGFB 11.28.-ig, + 60 napig állt fent, szóval jan 17.-én szüntethették volna meg! Ennek ellenére a biztosító 12.27.-én, díjnemfizetés indokkal megszüntette, ami akárhogy is számoljuk, 30 nap, és gondolom majd jön a fedezetlenségi díjról is a csekk. Jogos ez így?
Egyébként január 9.-én befizettem a következő negyedévre is már a csekket, 11.28.-tól számolva a 43.-ik napon. Miért szüntették meg a 60.nap előtt? Mit tudok tenni? Jogosan jártak el? Kihez tudok fordulni? Köszönöm szépen előre is a segítséget!
beszélj a biztosítóval direktbe és ezeket tisztázd
ne hagyd magad
A biztosítók felügyeleti szervei:
I. Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
- Székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. (Krisztina Plaza)
- Levélcím: 1535 Budapest, 114. Pf. 777.
- Központi telefonszám: 489-9100
- Helyi tarifával működő kék szám: (06-40) 203-776
- Központi fax: 489-9102
Köszönöm!
Sajnos képet nem tudok linkelni, de a befizetett csekken szerepel, hogy 11.28.-ig díjrendezett, + 60 nap.
Ez egyértelműen rajta van.
Itt meg tudjátok nézni, hogy egyértelmű az, hogy 60 napig díjrendezett 11.28.-tól, szóval jan 17.-én szüntethették volna meg, ehelyett 12.27.-ei megszüntetésről szól az email. Vagy én értelmezek rosszul valamit?
Vagy azért tehették ezt, mert év vége volt, és még az adott évben rendezni kellett volna? De akkor miért +60 nap szerepel ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!