Jogtalan parkolási felszólításokat kapok, A gépjárművet eladtam, és és az új tulajdonos nem hajlandó átíratni az autót. Mit tegyek?
Szevasz!
Neked kellene bizonyítani egy adás-vételi szerződéssel, hogy eladtad az autót. Akkor, attól függetlenül, hogy az új tulaj nem íratta át, Te mentesülsz a felelősség alól.
Azt azért nem értem, hogy milyen okmányok birtokában használja az autót, hiszen nem az övé. Lehet valamit rosszul tudok, de hogy köthet biztosítást egy nem saját tulajdonú járműre.
A hatóság részéről minden eljárás jogos, hiszen jogilag Tied az autó, ő a papírjaiból nem lát mást.
Milyen dokumentum van a kezedben, amivel igazolod az eladás tényét?
Az nem nem működik, mint írják, hogy beballagok az okmányirodába és csak közlöm az eladás tényét.
Ezen az alapon én is bemehetnék, és közölném, hogy eladtam Neked a kocsimat.
ott követted el a hibát, hogy nem jelentetted be az adásvételivel a kezedben az autó eladását az okmányirodában
a bírságokat neked kell kifizetned
utána kérheted az új tulajtól fizetési meghagyással - nyilván ennek ellent fog mondani és per lesz
de addigra ki fogják vonni a kocsit a forgalomból, ha nem íratja át
Attól tartok nincs az előírásoknak megfelelő adásvételi.
Ha fenti igaz, akkor két jelen volt tanúval kellene igazolni az adásvétel megtörténtét, vállalva természetesen a nem hivatalos formában történő eladás következményeit.
A formanyomtatványt egyébként le lehet tölteni az internetről.
Az adásvételi szerződés szabályos,tanukkal igazolt.Márciusban kaptam egy igazolást az okmányirodában a bejelentés tényéről.Van egy másik hivatalos papírom szintén az okmányirodából hogy megkezdődött az ügy felderítése és az új tulaj megkeresése.Forgalomból kivonatni csak a rendszám leadásával lehet.Biztosítást bárki köthet idegen tulajdonos autójára.Tehát ha rendőr megállítja van egy érvényes biztosítása ,és azt mondja hogy a kocsit kölcsön kapta.Ha lejár a műszaki,egy aláírás hamisítással megbízhat valakit ,aki levizsgáztatja.
Tilosban való megállás miatt,már a rendőrség is szabálysértési eljárást indított.Erre válaszolva küldtem a bizonyítékaimat, amire a rendőrség elfogadta a választ és megszüntette az eljárást.Ez egy hivatalos Végzés ,de a parkolási cégek,akiknek ezt a papírt is fénymásoltam nem fogadják el a mentegetőzést.
Meg tudnátok-e megmondani mi a behajtási eljárásnak a menete? Meg kell-e jelennem valamilyen bíróság előtt ,Van -e lehetőségem tisztáznom magam? Vagy csak egyszerűen letiltatják a fizetésemből a bírságokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!