Jogtalan parkolási felszólításokat kapok, A gépjárművet eladtam, és és az új tulajdonos nem hajlandó átíratni az autót. Mit tegyek?
Szevasz!
Azt hittem rosszabb a helyzet.. Ha a parkolási cégekkel nem jutsz zöldágra, akkor a fizetési meghagyások másolatát küldd el a vevő címére ajánlott tértivevényes levélben, és szólítsd fel annak rendezésére. Lényeg: legyen a kezedben egy bizonylat, melyben igazoltan tudomására hoztad, hogy ezek Őt terhelik. Ha nem fizet, akkor bíróságra kell menned.
parkolási társaság perelhet, a bíróság simán el foga fogadni az adásvételit
de előbb fizetési meghagyással fognak próbálkozni, annak mondj ellent és kész - per, a perköltségeket ők fizetik
viszont az adásvételi másolatát küld el nekik
Szevasz!
Lehet mások, hatóságok másképp gondolják, de Te nem tudod e pillanatban, hol tart a hatóság, mikor lesz nyilván számodra végkifejlet. Az biztos, hogy a parkolási társaságtól Te kapod a felszólítást.
Azt viszont tudom, más, saját ügy kapcsán, ha ismert címen nem veszi át a levelet, Te visszakapod erről az értesítést, a bíróság kézbesítettnek tekinti, olyan mintha megkapta volna, Neked viszont erről bizonyíték van a kezedben.
Ennyit érdemes megtenni, nem nagy költség. A bíróság, hatóság bizonyítékokból "dolgozik"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!