Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogtalan parkolási felszólítás...

Jogtalan parkolási felszólításokat kapok, A gépjárművet eladtam, és és az új tulajdonos nem hajlandó átíratni az autót. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Parkolási bírsággal kapcsolatban van egy kérdésem. Az autómat 2009 novemberében eladtam, de sajnos azt a hibát elkövettem hogy az okmányirodába nem jelentettem be az eladás tényét. A jelenlegi tulajdonos már több alkalommal különböző vétségeket követett el aminek a bírságait nekem küldték el és az önkormányzat is zaklat a súlyadó miatt . Amit természetesen nem vagyok hajlandó kifizetni. Az első ilyen felszólítás után (márciusban) bejelentettem az okmányirodába az eladás tényét, tehát az ügy intézése folyamatban van. De sajnos jönnek a további felszólítások az eladott autóval kapcsolatban, Állításuk szerint, nekem kell megfizetni a bírságokat (akár behajtó cég által is), s majd polgári peres úton tudom visszaszerezni a pénzemet . Mit tegyek? Sikerült közben kinyomoznom azt is hogy a jelenlegi tulajdonos biztosítást kötött az autóra, s esze ágában sincs átíratni, sőt nem hiszem hogy az okmányiroda felszólításait is hajlandó lenne átvenni. Mit javasoltok mit lehet tenni ilyen helyzetben?
2010. ápr. 22. 20:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szevasz!

Azt hittem rosszabb a helyzet.. Ha a parkolási cégekkel nem jutsz zöldágra, akkor a fizetési meghagyások másolatát küldd el a vevő címére ajánlott tértivevényes levélben, és szólítsd fel annak rendezésére. Lényeg: legyen a kezedben egy bizonylat, melyben igazoltan tudomására hoztad, hogy ezek Őt terhelik. Ha nem fizet, akkor bíróságra kell menned.

2010. ápr. 23. 20:37
 12/14 A kérdező kommentje:
Tehát úgy gondolod hogy küldjek neki egy tértivevényes levelet a felszólításokról?Van ennek jogilag értelme ?Nem elég az ha csak az okmányiroda levelez vele.Egyébként sem hiszem hogy átvenne bármilyen levelet.A postásnak fel kell tünteni az értesítőn, hogy honnan érkezett a levél,ha nincs otthon a címzett.Biztos nem fog bemenni érte a Postára A leírtakból kiderül hogy dörzsölt fickóval állok szemben
2010. ápr. 23. 21:09
 13/14 anonim ***** válasza:

parkolási társaság perelhet, a bíróság simán el foga fogadni az adásvételit

de előbb fizetési meghagyással fognak próbálkozni, annak mondj ellent és kész - per, a perköltségeket ők fizetik

viszont az adásvételi másolatát küld el nekik

2010. ápr. 23. 21:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Szevasz!

Lehet mások, hatóságok másképp gondolják, de Te nem tudod e pillanatban, hol tart a hatóság, mikor lesz nyilván számodra végkifejlet. Az biztos, hogy a parkolási társaságtól Te kapod a felszólítást.

Azt viszont tudom, más, saját ügy kapcsán, ha ismert címen nem veszi át a levelet, Te visszakapod erről az értesítést, a bíróság kézbesítettnek tekinti, olyan mintha megkapta volna, Neked viszont erről bizonyíték van a kezedben.

Ennyit érdemes megtenni, nem nagy költség. A bíróság, hatóság bizonyítékokból "dolgozik"..

2010. ápr. 24. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!