Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Adásvételi átverés?

Adásvételi átverés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Napokban vettem egy autót, amit akitől vettem pár nappal az előtt vette meg mástól, lényeg hogy Átíráshoz kell az előző adásvételi is, ami a kocsiban is volt, de nincs aláírva és hibajavítózva is van, így nem fogadják és az eladó is minden létező elérhetőségi helyen is letiltott, kérdésem hogy ilyenkor mit lehet tenni? Kb 10 napom van meg átíratni az autót de így nem fog menni!

2023. jún. 5. 13:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Részben igazad van de nem egészben, felvettem a kapcsolatot azzal az emberrel akitől gyakorlatban vették az autót, mivel nem tudta lemondani a nevéről mert nem volt jó az adasvetelie, hiányzott az aláírás több helyen is, így hatóságilag kivonatta az autót véglegesen, na ebben kellene nekem segítség, hogy mit tudok tenni? Mert vettem egy autót egy sráctol de lényegében nem is az övé az autó de már az öreg is hatóságilag intézte hogy az az autó ne letezzen, szóval kivel kellene mit íratni vagy nem tudom, meg csak rendőrségi ügyem sem volt nem hogy ilyen dolog, gondolom a pénzem azt buktam mert “megegyezés szerint” van a papíron, max azt tudom mutatni hogy aznap mennyit vettem le a szamlamról
2023. jún. 6. 11:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Véglegesen kivonatni csak bontási igazolással lehet.
2023. jún. 7. 11:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Azt írod, lekérdezted az autót.

Ha véglegesen ki van vonva, akkor ilyenkor hibaüzenet kapnál.

Valószínűleg csak ideiglenesen van kivonja.

Az eredeti tulajjal tudnátok egy új adásvételit írni, de mostani dátummal valószínűleg nem lesz ebben partner.

Vissza dátumozva meg te szívod meg rendesen átírás elmulasztása, és kgfb fedezetlenség miatt.

Add vissza az autót, tegyél rendőrségi feljelentést, konzultálj jogásszal. Aztán később esetleg megveszed az eredeti tulajtól.

2023. jún. 8. 07:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyébként "adásvételi lancolattal" át lehet írni az autót, de egy oltári hülyeség a köztes eladó részéről. Megpróbálja megúszni az átírás költségeit, de ugyanúgy megbüntetik.

Vevőként viszont nem ártott volna meggyőződni az érvényes szerződésről. Egy aláírás nélküli szerződés nyilván érvénytelen.

2023. jún. 8. 07:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Voltam a Rendőrségen, ha feljelentést teszek magam is fel kell jelentenem mert nem a tulajtól vettem az autót, és ez úgy okirat-hamisítás, szóval polgári peres úton tudnám az adásvételt semmisé tenni de, valószínű se pénzem se autom nem lenne utána, azt tanácsolta a nyomozó hogy bontsam szét és adjam az alkatrészeit és talán pénzemnél leszek belőle… sajnos ez a köztes adásvételi dolog jogilag nem létezik de megcsinálják amit az okmány iroda el is fogad ha alá van írva de az enyém nincs így egy jó tanuló pénz volt hogy a rétiolaszoknak esélyt adni meg mindig felesleges
2023. jún. 8. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!