Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Úgy néz ki átvertek mit tehetek ?

Úgy néz ki átvertek mit tehetek ?

Figyelt kérdés
A napokban ráirtam egy személyre aki egy mobiltelefont árult a facebookon . Megbeszéltünk egy árat viszont azt akarta hogx utaljak előre . Én mondtam neki hogy biztos nem fogom elutalni előre mert olyat sohasem szoktam adja csak fel utánvéttel a postán . De addíg erősködött hogy őt már verték át így stb. hogy megállapodtunk 5 ezer forintban ha elutalom akkor feladja a csomagot délután . Kb át is ment neki 4 ezer párszáz forint . Azt mondta hogy feladja délután és majd üzen . De nem üzent . A marketplacen ha megnyitom a profilját hibaüzenetet ír a facebook . A beszélgetésbe pedig nem küldi el a messenger az üzenetet. Szerintetek átvert? Mit tehetek ilyenkor ? Neve bankszámlaszáma meg van . Ha úgy nézem nem buktam pénzt mert ennyit termeltem neten oldalakkal . De azért mégis bosszant .

2021. okt. 9. 19:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha minden bizonyítékod megvan, (a pasassal való privát beszélgetés, a hirdetés (bármilyen formában), az átutalt pénzről bizonyíték, stb) akkor simán feljelentheted
2021. okt. 9. 20:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Lehet érdemes lenne feljelenteni a kis szemétládát . Igaz elvileg a párja neve van meg oda utaltam . Nem történt velem még ilyen soha pedig napi szinten üzletek a használt piacon de ez most egászen rosszul érintett . Mondjuk az megnyugtat hogy tegnap meg valakinek 9 ezret kellett volna előre utalnom de végére kicsit ki osztottam XD
2021. okt. 9. 20:19
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

Soha ne utalj előre magánszemélynek! Soha! Aki meg erőszakoskodva kéri azt rögtön le kell tiltani, bármennyire is csábító cuccot árul!

1-es voltam.

2021. okt. 9. 20:21
 4/15 anonim ***** válasza:
77%
Lehet ez tanulópénz volt most.
2021. okt. 9. 20:29
 5/15 anonim ***** válasza:
65%
A haverom járt így mint te:d szólt nekem hogy menjünk el a gyerekhez (nem tudtuk pontosan hol lakik) de ugye akkor én gyúrtam nem voltam kis darab, tehát 150 km ert mentünk, nehezen megtaláltuk, megfenyegettem, majd oda adta a telefont...de halálra rémült. Fel is jelentett minket amiből semmi nem lett.
2021. okt. 9. 20:30
 6/15 A kérdező kommentje:
Igen soha többet nem fogok előre utalni ennyi pénzt . Nálam a maximum az 1000 forint ha a foxpostal problémázik de az is csak nagyon ritkán fordul elő . Nem tudom hogyan eshettem bele ebbe . De legalább még korán ennyi idősen szerzem meg ezt a tapasztalatot .
2021. okt. 9. 20:31
 7/15 A kérdező kommentje:
Egy telószámot kérhettem volna tőle . Meg többször rakott kacsintós emojit a mondatai végére . Kicsit gyanúsnak tűnt . Meg most nem akarok itt mindenféle előítéletekbe belemnni de ránéztem a profilképére és hát nem nézném ki belőle azt hogy egy ilyen lény bemenjen egy postára . De mondjuk azt , hogy tanulópénz . 16 évesen itt nincs sok kedvem feljelentéssel foglalkozni .
2021. okt. 9. 20:44
 8/15 anonim ***** válasza:
59%

Jegyezd meg: facebook marketplaceről SOHA SEMMIT!!!

Hardverapro megbízhatóbb e téren (Főleg az értékelések miatt, meg persze nincs tele mindenféle jött-ment kamuprofillal)

2021. okt. 9. 23:38
 9/15 A kérdező kommentje:
Eddíg a legjobb üzleteimet facebookon kötöttem viszont az tény hogy mivel nagyobb a választék mint mondjuk a jófogáson több a megbízhatatlan buta ember . Hardverapron csak eladtam de amugy jó hely . Én azt mondom hogy a profilját le kell csekkolni az illetőnek mielőtt bámit is veszel tőle . Meg rájöttem még egy dologra hogy a használt mobil piac mindenhol a legdurvább itt sok ilyen ember van .
2021. okt. 10. 01:07
 10/15 elistvan ***** válasza:
83%

Okosan kell csinálni. Engem is húztak már be 1-2x de szerencsére 1% a 99-ből. Illetve a 4-5ezerből mégcsak szabálysértés sem lesz ha feljelented. (50 ezer környéke a szabálysértési értékhatár) Szóval nem igazán fog érte kapni semmit. Ha viszont kiderülne, hogy több mindenkit károsított meg és mindenki elmenne feljelentést tenni úgy már érne valamit.

[link]

2021. okt. 10. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!