Adásvételi átverés?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Napokban vettem egy autót, amit akitől vettem pár nappal az előtt vette meg mástól, lényeg hogy Átíráshoz kell az előző adásvételi is, ami a kocsiban is volt, de nincs aláírva és hibajavítózva is van, így nem fogadják és az eladó is minden létező elérhetőségi helyen is letiltott, kérdésem hogy ilyenkor mit lehet tenni? Kb 10 napom van meg átíratni az autót de így nem fog menni!2023. jún. 5. 13:07
1/15 anonim válasza:
Menj be egy KAB-ba, vázold a helyzetet és elmondják milyen lehetőségeid vannak.
3/15 anonim válasza:
Nem kell az előző adás-vételi, mert el sem adhatja, ha nincs a nevére írva. Lopott autót vettél, ha nem valójában, akkor papíron.
4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon jól hangzik.. de amúgy kell mert a törzskönyv az meg az előző tulaj nevén van, így kérik azt az adásvételit is sajnos, de így az én adásvételim viszont érvényes? Így meg is fognak büntetni 15 nap után vagy így az se el?
2023. jún. 5. 15:14
5/15 anonim válasza:
Nem él, hisz a valódi eladó sem tudja bejelenteni az eladást érvénytelen adás vételivel. Akitől vetted, az meg azért nem, mert nem az övé, nem az ő nevén van az autó. Lopott autód van, menj el a törzskönyvön lévő címre és írj a tulajdonossal egy új adás vételit.
6/15 A kérdező kommentje:
Köszi srácok, igaz az ország másik felén van akinek a nevén van a törzskönyv.. mi van akkor ha nekik sikerült mert az első 3 példány normálisan alá volt írva mindenhol és csak a negyediket hagyták ki gondolom direkt?
2023. jún. 5. 15:48
7/15 anonim válasza:
2 kéne a vevőnél legyen és 2 az eladónál. Neked semmi, hisz nem a te nevedre szól a vevő mező az eredeti adásvételi és mivel a törzskönyv nálad van, nem is tudja átiratni akitől vetted. Az egyetlen járható út, ha elmész a tulajhoz, új adás vételit írtok. Vagy akitől vetted átiratja kérésedre a saját nevére és utána meg te a sajátodra. Persze ez nem valószínű, hisz azért adta így el, hogy ne kelljen kifizetnie az átírást. Egy szóval megszívtad.
8/15 A kérdező kommentje:
Eltűnt mint Petőfi a ködben akitől vettem, szóval nem sok ötletem van hogyan tovább
2023. jún. 5. 16:36
9/15 anonim válasza:
#8 Akkor rendőrségi feljelentés, mert akkor nem csak papíron lopott az autó.
10/15 A kérdező kommentje:
Ügyfélkapun le kérdeztem, ott nem jelezte hogy lopott lenne, de fasza lesz ha igazad lesz…
2023. jún. 5. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!