Eladtam az autómat.Hivatalosan,négypéldányos adásvételivel.Ma leadtam a kormányablakban,visszakaptam lepecsételve,azt mondták már nekem onnantól semmi dolgom.Ez tényleg így van?
Igen, ennyi intéznivalód van. Ha olyan peches lennél, hogy a vevő nem iratja át időben és te kapod esetleg a büntetéseket, ne fizess semmit, csak vedd fel velük a kapcsolatot, adásvételit fognak csak kérni, és hogy te bejelentetted az eladást.
Nem túl gyakori ez, de csak hogy ne essen rosszul.
A közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemekről szóló 304/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet 3. § c) pontja szerint kötelező tartalmi elem „a felek természetes személyazonosító adatai (családi és utóneve; születési helye és ideje; anyja születési családi és utóneve), állampolgársága (hontalansága), a személyazonosságát igazoló okmány típusa, sorszáma, lakcíme; nem természetes személy megnevezése, képviselőjének neve, székhelyének (telephelyének) címe, cégjegyzék-, illetőleg nyilvántartási száma”.
Az okozhat gondot, ha a vevő ügyintézője nem lesz figyelmetlen, és hiányolni fogja, elutasítva az átírást. Nem nehéz észrevenni, hiszen a biztosító ügyintézője észrevette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!