Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nagyon szemtelen voltam ezzel...

Nagyon szemtelen voltam ezzel az ajánlattal? Jobban járnék, ha belevonnánk a biztosítót?

Figyelt kérdés

Beletolattak az autómba és a hátsó lökhárító teljesen összetört. Normális volt az elkövető, mert hagyott cetlit és mondta, hogy jó lenne biztosításon kívül rendezni.

Utána érdeklődtem több helyen, használt alkatrésszel 120ezerért csinálnák meg a legolcsóbb helyen, de el kellene vinnem oda, hazahoznom és 1 hétig nem lenne autóm, ami nekem munka szempontjából hatalmas ráfizetés.

Mondtam az úrnak, hogy le tudjuk rendezni, ennyiért megcsinálnák, de nekem még plusz költség, így ha a biztosításon kívül rendezné akkor 145000 Ftot kérek, természetesen úgy, hogy 2 tanús átvétellel, hogy ezzel rendeztük és a jövőben nem követelek pénzt tőle.

Kiakadt, hogy átb...om és h ő holnap bemegy a biztosítójához és megkérdezi, hogy nem tudnák e olcsóbban.

Soha nem voltam még ilyen helyzetben, mire számíthatok?

Nem akarom a bácsit lehúzni pénzzel, de károm lett, amit nem tudok kifizetni. Én először is a biztosítót ajánlottam fel, de ő utasította el.

Nagyon rosszul érzem magam, mert nem én vagyok a hibás, de mégis úgy vagyok beállítva, mintha őt akarnám megkárosítani.

2021. jún. 20. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
64%

Ha annyi a javítás akkor annyi, a bácsinak nyilván egy karcolás, ami tízezerből javítható, te meg szeretnéd azt az állapotot, ami előtte fennállt, okkal. Az is nyilvánvaló, hogy 150ezer már nem az a tétel, hogy hagyjuk ki a biztosítót, és mindenkinek jobb lesz.

Az öreg elismeri a

2021. jún. 20. 14:01
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
...a felelősséget, biztosító pedig felmér és fizet.
2021. jún. 20. 14:01
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
ő ilyen 30eft gondolt , biztosító bevonása lesz a jó megoldás
2021. jún. 20. 14:02
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Jól mondják ennek töredékére gondolt, egy festés, esetleg kis műanyaghegesztés.

Remélem legalább rengeteg fényképed van, mert így utólag egyre macerásabb lesz.

2021. jún. 20. 14:07
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

Inkább pofátlan.

Nem hagyta ott az autót.

Ilyen esetben 5-10-20 ezret szoktak adni.

Az általad leírt összeg nekem kb. 5 évnyi díj egy nagy autóra.

Ezért nem éri meg zsebbe fizetni, mert általában a sértettek horror összegeket akarnak kérni.

Amellett később igényelhetik a biztosítón keresztüli kártérítést.

Ugyanis semmilyen törvény nem tiltja, hogy egy idegennek pénzt ajándékozzunk.

2021. jún. 20. 16:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Milyen autó?
2021. jún. 20. 21:15
 7/10 anonim ***** válasza:
5. Nem nagyon vagy képben.
2021. jún. 20. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:
45%

Így nem is lehet.... Én sem vagyok képben...

Nagyon nem mindegy hogy milyen autó. Egy régi f astra? Akkor adjon egy 10-est, oszt járok vele úgy, max egy kis gyorkötözővel megsegítem..

2021. jún. 20. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
10-est? Hol élsz te? Annyiért egy ráfingást sem vállalna a szerelő. Ha hibázott, fizesse ki a teljes javíttatást. 2 lehetőség van. 1. zsebből a teljes összeget vagy 2. biztosító felméri a kárt, annyit odaad a javíttatásra, többszörösét visszafizetteti a hibással.
2021. jún. 20. 23:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Milyen teljes javíttatást?

Biztosítón keresztül kéne intézni!

Pont arra megy a kérdező, hogy az öreg autóját gyári állapotra akarja feljavíttatni.

Meg azt is figyelembe kellene venni, hogy nem hagyta ott az autóját.

Feleségem nagynénje egy öreg astrába ment bele, a sértett 10 000 ft-ot kapott a lökhárító benyomódásért.

145 000 ft :-)

Nekem egy L200 intézte el a lökhárítóm, sárvédőm, motorháztetőm.

Szélvédőtől előre minden festve lett+ egy utángyártott sárvédő + egy lökhárító sarok műanyag hegesztés.

Erre fizettem 2018-ban 100 000 ft-ot.

Audi A4-ről van szó.

Ugyanerre az autóra egy gyári bontott színrefújt, lámpamosós lökhárító kompletten 40 000 ft.

A kérdező álomvilágban él és nem fair.

Az 5-ös is én voltan.

2021. jún. 21. 16:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!