Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit von maga után, ha nem...

Mit von maga után, ha nem fizetek KGFB-t?

Figyelt kérdés

Van egy 50-es robogóm, most január 16-án jár le a KGFB, eredetileg fizetni akartam, de most hirtelen úgy adódott, hogy eladom. Úgy olvastam, hogy 30-60 nappal a lejárat előtt kell lemondani, abból már kicsúsztam. Kivonni a forgalomból nem tudom forgalmi híján, eladni pedig csak februárban, szóval addig adás-vételi sincs.

Ilyenkor mi a teendő? Egyszerűen nem fizetem be és kész? Természetesen nem akarom használni forgalomban.

2021. jan. 8. 12:33
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

50ccm-ig nincs központilag vezetve a kötelező, mert rendszámuk sincs. De mivel úgyis írtok adásvételit, azt kell bemutatni és törlik eladás okkal.

Amúgy 50ccm felett lenne probléma leginkább ha valaki nem fizeti és nem is törölteti eladás miatt.

2021. jan. 8. 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
Ahogy írtad, ez nem gépjármű. Ha nem közlekedsz vele, nem fizeted. Ettől függetlenül azért beszólhatsz a biztosítóhoz, hogy ne küldjenek további csekkeket.
2021. jan. 8. 12:51
 3/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem azért csak van 3-4 ezresed az éves biztosításra.

Meg az sem biztos, hogy februárban elviszik.

Ha pedig eladtad, az időarányos túlfizetést ugyanúgy vissza kapod, mint egy autónál.

Felesleges bonyolítani.

2021. jan. 8. 12:58
 4/4 anonim ***** válasza:
48%

ha tényleg nem mész ki forgalomba, akkor senkit nem érdekel..

Aki megveszi, az köti az újat.

2021. jan. 8. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!