Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A KGFB fordulónapja január 4....

A KGFB fordulónapja január 4. Miért kerül emiatt az éves díj kb. 10.000Ft-tal többe, mintha január 1. lenne a fordulónap?

Figyelt kérdés

A kalkulációban mindent úgy hagytam, csak a kezdő napot változtattam meg.

Mi ennek az oka?

2020. nov. 4. 06:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, melyik biztosítónál?

[link] ← Itt megnéztem a biztosítók díjtarifa hirdetéseit.

Csak a Magyar Posta Biztosítónál találtam olyat, hogy 2021. január 1. és 2021. január 2. közt más díjtarifa van meghirdetve, mint 2021. január 3-tól: [link]

A többinél csak akkor lehetséges különbség, ha január 2. és január 4. közt van a születésnapod, és olyan életkorhatár változik, ami díjmódosító tételnél számít.

2020. nov. 4. 09:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez konkrétan groupama biztosító volt.

Lehet olyat, hogy a 4-i fordulónapot nem veszem figyelembe és 1-től kezem az új biztosítást? Így lesz 3 nap atfedés...

2020. nov. 4. 09:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a Groupama Biztosító Zrt.-nek ugyanaz a díjtarifája 2021. január 1-én, mint 4.-én, csak úgy lehet díjkülönbség, ha valamelyik díjtarifamódosító adatod időközben éppen változik.

Az első válaszomban megadott helyen megnézheted a Groupama 2021. január 1-től érvényes díjtarifa táblázatát és ki tudod deríteni milyen adatváltozásod okozz a különbséget.

Az évfordulót nem tudod előbbre hozni biztosítóváltással sem.

A szerződő fél a biztosítást érvényesen – legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt meg kell kapnia a biztosítónak – a biztosítási időszak utolsó napjára (azaz, az évfordulóra) mondhatja fel. [KGFB törvény 7. § (1) b) és (1a)]

Tehát a biztosítás az évfordulóig él.

Ugyanakkor korábbi időponttól kötött új biztosítás – az időátfedés miatt – nem érvényes, ugyanis „Ugyanarra a biztosítási időszakra vagy ugyanazon biztosítási időszak egy részére kötött további biztosítási szerződés érvénytelen.” [KGFB törvény 10. § (1)]

2020. nov. 4. 09:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Megneztem a linken a groupama-t, és kétféle dijszabas van. Januar 1-i és az utáni.

Közös megegyezéssel azonban meg tudom szüntetni előbb a mostani biztositasomat, nemde? Vagy ebbe nem fog belemenni az aktuális biztosítóm (uniqa), hogy 3 nappal előbb bontsuk?

2020. nov. 4. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt a konkrét esetre vonatkozóan csak a biztosítótól tudhatod meg.

Csak nagyon komoly indokú esetekben szoktak kivételt tenni, mert egyrészt, aki eldönti, hogyan bizonyítja, hogy nem valamilyen személyes érdekeltség miatt tette; másrészt, elindulhat a biztosítási év közbeni jövés-menés, mert hogyhogy az egyiknek szabad, a másiknak meg nem? És hol a határ; 3 nappal előbb felbontható a szerződés, de 4 nappal előbb már nem? És ha 4 nappal előbb is felbontható, akkor 5 nappal előbb miért nem? Stb.

De, tényleg csak a biztosítótól tudhatod meg, hogy esetedben hogyan döntenek; lehet szerencséd.

2020. nov. 5. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!