Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Köteles vagyok fizetni a...

Köteles vagyok fizetni a semmiért az autószerelőnek?

Figyelt kérdés
Elviszem megjavíttatni az autómat, ő néhány óra után sem találja a hibát, viszont kiszámlázza az óradíjat. Köteles vagyok fizetni? Hívhat rendőrt, feljelenthet, stb, ha nem fizetek?

2019. máj. 27. 20:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%

Sok rossz válasz született. Igen, köteles vagy kifizetni azt, amiért megdolgozott. Ez jelen esetben a hiba feltárása. Ebben benne van az is, hogy sikertelen lesz.

Minden más vélekedésetek nem felel meg a jognak és az elvárható magatartásnak.

Panaszod csak akkor lehet, ha az összeg aránytalanul nagy, trükközik.

Mondjuk a váltóval van baj, teljes csere lenne 150 ezer, és ő azt mondja, meg van a baj, de nem tudom javítani, mert nincs alkatrész, 250 ezer forintot kérek.

Ezt lehet vitatni, végső esetben perre vinni. (Nem lehet ez az első lépés!!!!!).

De ha azt mondja, megvan a hiba, nem tudom javítani, nem találom a hibát, kérek 12 000 forint munkadíjat, az teljesen korrekt.

Olvastam olyan kérdést, hogy miért kell kifizetnem a taxit, ha nem szolgáltat semmit (20 percig álltak a sorompónál).

Na a te mestered meg a taxis esete ugyanaz.

2019. máj. 27. 22:43
 12/19 anonim ***** válasza:
19%

Én is vállalkozóként dolgozok (más területen), nálam is benne van a kalapban, hogy hiába töltök el valamivel időt, nem fogom tudni megoldani a hibát. A pofám leszakadna, ha ezt kiszámláznám.

Én is jártam már úgy több szerelőnél öreg autóval, hogy nem tudta megjavítani, de esze ágában sem volt ezért munkadíjat kérni. Mondjuk nyilván nem napokat töltött el vele, hanem maximum 1-2 órát.

2019. máj. 27. 22:57
 13/19 anonim ***** válasza:
34%
#12-esnek teljesen igaza van, ez a korrekt eljárás, de ugyanakkor az is rendben van, ha arányos értékű díjat kiszámláz.
2019. máj. 28. 05:54
 14/19 D. Brasco ***** válasza:
44%

Na igen!Az örökzöld kérdés,higy fizessek-e akkor is ha nem tudta megoldani a problémát a szerelő?!

Van erre egy klasszikus mondás:az idő pénz........

2019. máj. 28. 08:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a normális, ha ez feltűnően ki van írva a műhelyben.

És amikor a kuncsaft leadja az autót, akkor a munkalapon is szerepel, amit az aláírásával tudomásul vesz. Ettől kezdve minden egyértelmű.

Sokszor van olyan, hogy a kedves ügyfél már eleve kész diagnózissal viszi be az autót. Cseréljétek ki a xxxx-t, mert azt a jelenséget produkálja, hogy kis terhelésen rángat. Szerelő szétszedi, látja hogy az xxxx-nek semmi baja, ellenben a diagnosztikai adatokból arra tud következtetni, hogy más baj van, amit csak a motor bontásával lehet megállapítani.

Itt az ügyfélnek a vizsgálatra fordított időt ki kell fizetnie, akkor is, ha nem történt javítás, csak az, hogy megállapította, hogy az ügyfél által jelzett meghibásodás nem áll fenn. Persze ameddig a kulcs és a forgalmi a szerelőnél van, biztos van értelme keménykedni a nem fizetéssel. Nagy az udvar, elfér az autó, aztán ha pont a legmadárszarosabb helyre sikerül vele leparkolni, hát így járt...

2019. máj. 28. 08:47
 16/19 anonim ***** válasza:
67%
Felvet pár problémát, pl. hogy miért nem találja a hiba okát. Nincs is hiba, csak te észleltél valamit, amiről azt hiszed, hogy az. Ebben az esetben fizetnék, raboltad az idejét. Másik lehetőség, hogy a hibajelenség egyértelműen jelen van, de nem találja az okát szakmai hiányosságából kifolyólag. Na ekkor nem fizetnék, minek lett akkor szerelő, ha nem tudja kideríteni a hibát, csak olajat tud cserélni. Ha előre megállapodtam vele, hogy akkor is kifizetem, ha nem találja, az más. Klímások szoktak ilyenek lenni, a szivárgást megtalálni baromi nehéz és sokáig is tart, de nem mindig sikerül.
2019. máj. 28. 09:14
 17/19 anonim ***** válasza:
53%
Sőt, még neki kell új kocsit vennie neked, hogy megtisztelted azzal, hogy a széthulló batárodat megnézhette.
2019. máj. 28. 10:06
 18/19 anonim ***** válasza:
31%
minek autószerelő ha nemtudja megoldani?
2019. máj. 28. 17:32
 19/19 anonim ***** válasza:
33%
ennyi erővel én is léehetnék autó szerelő 3napig nálam van közlőm hogy nem tudom megcsinálni aztán elkérek 300 000ft-ot
2019. máj. 28. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!