Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem öltözik fel néhány...

Miért nem öltözik fel néhány motoros?

Figyelt kérdés

Üdvözlök mindenkit!

Körülbelül 8 éve motorozom.

Nálam a megfelelő motoros öltözék és vedofelszereles sosem volt kérdés. 50 ccm motoron nyáron forróságban is beöltöztem mert úgy gondoltam ha ötvennel megyek mindegy, hogy milyen motoron ülök az aszfalt ugyan olyan kemény és érdes. Ha egy horzsolástól véd meg a ruha már megérte felvennem.

Azzal szembesülök, hogy rengeteg ember pólóban, rövidnadrágban, utcai cipőben motorozik.Nem.gonodolnak bele ha bármi probléma van akkor nem éppen kellemes dolog az ember bőrén csúszni az aszfalton?

Érthetetlen számomra.

Segítsen valaki ezt megérteni nekem :D

2019. máj. 27. 11:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Nagy az Isten állatkertje, és még nem is dőlt le minden kerítés.
2019. máj. 27. 15:26
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Városban nem használok csak sisakot, egyébként ha saját felelőssége lenne az embernek hogy akar-e hordani akkor bizony lenne olyan hogy nem venném fel még azt sem.

Ha szerpentin az úti cél, akkor felveszem a protektoros dzsekit, bár ezt is csak egy esetleges csúszás miatt, kesztyűben nem érzem olyan pontosnak a gázt, féket, jobb szeretem ha szabad közvetlen a kéz.

2019. máj. 27. 16:37
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát ahogy mondod, városon belül bekötni sem szoktam magam, ítéljetek el. Amúgy meg tényleg nem praktikus, hogy egész nap öltözz-vetkezz és cipeld magad után a motoros ruhát (amúgy hova is tehetném), arról nem is beszélve, hogy undorítóan le lehet izzadni egy kemény nyári napon egy ilyentől. Az egész motorozás egy nyűggé válik ettől, akkor már inkább megyek autóval. Hosszabb utakra felveszem a kabátot, protektort, mindent.
2019. máj. 27. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez egy olyan téma, amiben sosem tudsz meggyőzni senkit.

- nem fogod meggyőzni, hogy kösse be magát a kocsiban, mert befejelheti a műszerfalat/kirepülhet a szélvédőn

- nem fogod meggyőzni, hogy legalább egy hosszú gatyát vegyen fel a motorozáshoz és ne shortot, mert ha esik, a csupasz bőr sz.r ügy

- nen fogod meggyőzni a biciklist sem, hogy láthatósági mellénnyel sokkal biztonságosabb este (sisakról nem is beszélve)

És még sorolhatnám. Én pl lovagolni jártam évekig és nem egy emberke volt, aki nem volt hajlandó felvenni a kobakot. Hát egészségére. Másnak nem árt vele, a saját fejét meg úgy töri be, ahogy akarja.

2019. máj. 27. 20:22
 15/15 anonim ***** válasza:
23%
Tudok egy még biztonságosabb megoldást, amit ti sem tartottok be: ne üljetek motorra egyáltalán. Na? Én nyertem.
2019. máj. 27. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!