Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem öltözik fel néhány...

Miért nem öltözik fel néhány motoros?

Figyelt kérdés

Üdvözlök mindenkit!

Körülbelül 8 éve motorozom.

Nálam a megfelelő motoros öltözék és vedofelszereles sosem volt kérdés. 50 ccm motoron nyáron forróságban is beöltöztem mert úgy gondoltam ha ötvennel megyek mindegy, hogy milyen motoron ülök az aszfalt ugyan olyan kemény és érdes. Ha egy horzsolástól véd meg a ruha már megérte felvennem.

Azzal szembesülök, hogy rengeteg ember pólóban, rövidnadrágban, utcai cipőben motorozik.Nem.gonodolnak bele ha bármi probléma van akkor nem éppen kellemes dolog az ember bőrén csúszni az aszfalton?

Érthetetlen számomra.

Segítsen valaki ezt megérteni nekem :D

2019. máj. 27. 11:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazért, amiért nem köti be magát az autóban pár ember. Ennyi eszük van.
2019. máj. 27. 11:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg ember meg nem köti be magát kocsiban. Sőt, a gyereket se. Ott csimpaszkodik az anyósülésen, figyel a szélvédőn.

Hát ezért. Mert azt hiszik, velük úgy sem történik semmi baj.

2019. máj. 27. 11:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A többiekhez még annyit tennék hozzá,hogy esetleg megfelelő motoros ruhájuk sincs. Az meg már sok vizet szerintem nem zavar,hogy az alsó részt nézve vékony pamut hosszú nadrág vagy rövidnadrág...így akkor melegbe már maradnak a rövidnél.
2019. máj. 27. 11:40
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én attól lettem rosszul, mikor nyáron 40 fokban az M7-esen motorozott egy csaj full kivágott hátú felsőben, rövidnaciban (pasiján meg strandpapucs). Nem zavarja, hogy a sérülésveszély mellett még főtt rákra is ég a napon? Bár legalább sisak volt rajta, kedvencem, akin az sincs.
2019. máj. 27. 12:23
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

A teljesség igénye nélkül:

- meleg van

- nincs motoros ruhája

- nem szereti a motoros ruhát, kényelmetlennek találja

- elfelejtette

Biztos vannak még más okok is, de én inkább a saját öltözékemmel foglalkozom, nem másokéval.

2019. máj. 27. 12:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer azt hallotta,hogy: tudod te azt,hogy mi pénzbe kerül egy motoros ruha?!?

A válaszom csak hosszú pislogás volt...

2019. máj. 27. 12:53
 7/15 A kérdező kommentje:
Amikor a seggéről varrják vissza a bőrt a hátára akkor elgondolkozik ezen. De ne így legyen. A motor illetve a jogosítvány sem olcsó. Akinek volt pénze majomra legyen pénze bananra is
2019. máj. 27. 13:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Lásd még:

-miért vezetnek ittasan az emberek?

-miért mennek át a piroson a biciklisek?

-miért nem kötik be magukat az autósok?

-miért rohannak át a 6 sávos úton a gyalogosok?

A válasz szerintem legtöbbször annyi, hogy "most az egyszer csak megúszom". És hát általában meg is ússzák, szóval csinálják legközelebb is.

2019. máj. 27. 13:12
 9/15 anonim ***** válasza:
58%
Hatalmas nyűg azt a sok göncöt magamra rángatni, aztán meg le. Mert ugye ha mész valahova, akkor nem ülhetsz a 40 fokban a vastag kabátban és nadrágban. Főleg mikor ilyen 4-5 kilóméteres utakról van szó. Van több motorom is egyszerre, és volt sok, jelenleg is egy 1000 ccm-s nagyon erős gépet is hajtok (ha jó lenne az idő), és rövid utakra nem öltözök be. A sisak az alap, illetve igyekszem hosszú farmernadrágot felvenni ilyenkor, hogy legalább a bőröm megmaradjon, ha esek. Illetve magasszárú sportcipő. De nem húzom fel minden nap a teljes motoros szerkót, már bocs, pedig van.
2019. máj. 27. 14:02
 10/15 A kérdező kommentje:

Már kezdem érteni. "Miért kapcsoljam be az övet ha csak 2 sarokra megyek?"

Én ezt úgy oldom meg, hogy van protektoros aláöltöző nadrágom illetve protektoringem. Onnantól csak annyira kell felöltözni mint egy sima utcai ruhába. Kabát, motoros gatya, kesztyű. Boltba, okmányirodába is így járok.

De nyilván mindenki saját maga dönti el :)

A kérdés inkább csak arra irányult,hogy aki ilyen lezser ruhában van még nem bukott vagy egy sérülés nem ér meg neki plusz 5 perc öltözködést.

2019. máj. 27. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!