Van értelme prémium benzint (100 vagy 95 plusz) tankolni vadiuj szivo motorba?
Januarba vettunk egy kia optima szivobenzines autot 2 ezres motorral , es most lenne a 4. teli tankolas. Olvastam olyat hogy minden negyedikre , premium benzin tankolok akkor tisztitja a motort es jot tesz neki. Van ennek ertelme vagy felesleges penzkidobas, esetleg meg karos is lehet?
Eddig 3 telitank volt es sima 95 benzinnel. Vadiuj autorol van szo, rendeltuk. Es hol tankoljak? Sokan omw mondtak mert az meg valamennyire minoseg. Es mi szamit premium uzemanyagnak?
" Nem lesz táltos, de a motor örökké fog tartani ".
Ezosztigen !
Az a lényeg hogy hisznek benne, nincs is miről beszélni.
Anno igaz csak félprofi de azért itt is látszanak a vicces eredmények. :D A marketinges válaszlevél meg külön megér egy misét :D
A motortisztítós rész a GDI motoroknál már tárgytalan.
Ettől függetlenül próbáld ki a prémium benzint. Egyrészt ha ennyire keveset hajtod, az legalább nem romlik olyan hamar, másrészt meg szebben jár tőle a motor, jobb lesz a hangja is (nekem is euro 6 KIA van).
Igazából találtam egy olyan benzinkutat végre, ahol a sima 95-től sem csörög kis fordulaton és nem kellemetlen a hangja a pörgetem, már egy fél éve nem tankoltam prémiumot.
Ezek a motorok különösen érzékenyek az üzemanyag minőségére.
Amúgy meg ha már meleg a motor forgasd bátran, rendszeresen oda kell lépni neki, és akkor kevésbé kokszosodik.
Én a 15 éves passatomba csak OMV Maxmotiont tankolok amióta (4 éve) megvettem. Hozzátartozik, hogy én anno motorhibásan vettem elég nyomott áron, mert minden betegágy kijött rajta. A szerelő szerint nagyban hozzájárult az, hogy az előző tulajok a LukOil, Auchan és egyéb olcsóbb helyek szar dízeljeit tankoták bele, és ráadásul szinte csak városban használtak egy V6-os autót... Nem szentírás, hogy valamit csak ezzal vagy azzal lehet tankolni, de a dízelek esetében hatványozottan igaz az, hogy az autó meghálálja a jó, illetve premium üzemanyagot.
Kérdező, neked egy koreai szívóbenzines, vadi új autód van, abba kb mindegy, mit tankolsz, pláne, ha alig mész vele. A prémium üzemanyagtól jobban fog menni, de mivel alig használod, neked ez is lényegtelen szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!