Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Premium hangkártya és mezei...

Premium hangkártya és mezei hangfal - van ennek értelme?

Figyelt kérdés

Haveromnak elege lett az alaplapi integrált hangkártyából és vett egy 30.000-es ASUS Xonart. Ami már nyilván sokkal több jobb mint egy alaplapi chip.

De a hangfala meg maradt. Egy párezer forintos abszolút belépőszintű Genius stereo.

Kérdés: van bármi értelme egy ilyen hangkártyának egy mezei hangfallal?

Sztem semmi.

Most vagy beruház és vesz egy háromutas profi hangfalat (mondjuk egy 100-as árban..) vagy minek az egész.

2016. szept. 13. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Én még az enyémhez is simán vennék hangkártyát, mert az alaplapi csak felb**z.

Pedig enyém se egy nagy valami úgy mindentől függetlenül:

Genius SW-G 3000

De az ilyen fadobozos SP-HF szériához már jó, ha nem egy alap chip van csak, persze ezt megint embere válogatja, hogy botfülű még a technóhoz is vagy operába jár.

2016. szept. 13. 12:15
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát én meg a világon semmit se hallok többet és jobbat így mint előtte.

Mert a hifi házimozira rákötve na ott igen. Ott kijön a különbség.

De így..

2016. szept. 13. 12:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha hangfalat vett volna, jobban járt volna. Átlagban az alaplapi de még a mobilos hangkártyák is faszábbak mint az olcsó speakerek.
2016. szept. 13. 12:19
 4/7 anonim ***** válasza:

" Ami már nyilván sokkal több jobb mint egy alaplapi chip."

Milyen szemszögből? Ha nem volt zajos környezetben és a hangfalat torzítás nélkül meg tudta hajtani, akkor semennyivel nem lett jobb a hangminőség.

2016. szept. 13. 12:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Otthoni felhasználásra szerintem felesleges, hacsak nem kell neki több kimenet vagy bemenet. Inkább egy jobb hangfalszett kell amiben már van egy jobb minőségű hangváltó.
2016. szept. 13. 12:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy MSI B150-es lapom van és ennek a hangkártyáját használom. Semmi bajom vele.

A hangfalam se nagy cucc, egy creative 2.0 sztereo hangfal.

Nekem elég. De mindenkinek mások az igényei.

Viszont egy 30k-s hangkarihoz azért már illene egy jobb hangfalszett. Vagy legalább egy normális füles.

2016. szept. 13. 12:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor hallod, ha normális rendszerre kötöd. Nekem is Xonar D1 van, az alaplapi kártya közelében sincs, de erősíhöz van kötve b&w hangfalakkal, igen komolyan hallani a különbséget zenènèl, mintha addig csak aludt volna a zenekar.
2016. szept. 24. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!