Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogy reagáljátok le ha egy...

Ti hogy reagáljátok le ha egy másik autó villog, dudál vagy szidkozódik a sofőr?

Figyelt kérdés

Elég lassan szoktam menni és a kreszt betartom, nyilván a lassúság miatt sokszor szidnak az autók, dudálnak stb.

Általában ilyenkor még lassabban szoktam menni, persze csak teljesen szabályosan és röhögök a vörös fejű idegeskedő vezetőkön.

2019. ápr. 27. 14:31
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Ezt a KRESZ mondja, a KRESZ viszont nem jogosít fel senkit az önbíráskodásra, nem jogosít fel arra hogy másokkal "tartasd be" a szabályokat, tekintve hogy nem vagy hivatalos személy.

Ez igaz de ő se kötelezhet hogy szabálytalankodjak és menjen gyorsabban vagy menjek le az másik sávba, ha 60 tábla mellett 60 nal megyek

2019. ápr. 27. 19:38
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Nevetséges vagy, ne erőlködj tovább. :D
2019. ápr. 27. 19:41
 23/31 anonim ***** válasza:

Arra nem jogosít fel, hogy belehajszoljon a gyorshajtásba, viszont téged sem jogosít fel, hogy akadályozd szándékosan.

Szerencsére erős autóm van, az ilyen ki idiótákat átugrom gyakorlatilag, aztán vergődhetnek...

2019. ápr. 27. 20:22
 24/31 anonim ***** válasza:

"Ez igaz de ő se kötelezhet hogy szabálytalankodjak és menjen gyorsabban vagy menjek le az másik sávba, ha 60 tábla mellett 60 nal megyek"

Magyarországon, meg ha jól tudom minden országban, kivéve azokat ahol bal oldalt közlekednek, jobbra tartás van kis csíra. Szóval jó lenne ha autópályán nem basz*kodnál 100-al a belsőben, mert a végén még valaki akinek fel*szod az agyát kikísér a pihenőbe és ad egy szemfestést. Az ilyen marha sofőröktől esküszöm elvenném a jogsit, mert a hozzád hasonlóak miatt van az a rengeteg dugó.

2019. ápr. 27. 22:32
 25/31 anonim ***** válasza:
ja és még annyit hozzá, hogy aki tud vezetni annak nem kell se villogást, se dudálást lereagálnia, mert azokat nem villogják le, és nem dudálnak neki, hogy mekkora bal**sz.
2019. ápr. 27. 22:34
 26/31 anonim ***** válasza:

Sose villogtak még le, mert mindig elengedem, aki nálam is többel akar gyorshajtani. Beláthatatlan kanyarokkal teli, számomra ismeretlen úton, volt hogy le is húzódtam az útról, hogy elengedjem azt, aki láthatóan jól ismerte azt a szakaszt, én meg csak feltartottam volna igen hosszan.

Nem értem amúgy, miért jó kib-szni a többi autóssal. Aki siet, az hadd menjen, aki meg nagyon ráér, annak miért fáj elengedni a nála gyorsabbat?

2019. ápr. 27. 22:53
 27/31 bazaltkaroly ***** válasza:

Több módszerem is van, amit a 40 éves sofőrködésem alatt szereztem. Nagyon sokáig én is bunkó módon vezettem, rosszul parkoltam, átléptem a sebességhatárokat. Nyomtam a dudát a többi autósra, aki szabályosan ment. Aztán egyszer én is ráfáztam, mikor megszívattak, de rájöttem, hogy nagyon bunkó voltam. Elhatároztam, hogy segítek én is a bunkón vezető embereken, hogy ő is rájöjjenek, amire én.

Van, hogy benyomom az elakadás jelzőt és megállok. Ez mindig beválik. A kedvencem, amikor ordibálnak is rám, én pedig zenét hallgatva hátradőlök és várok míg megelőz. Ezt akkor imádom elsütni, amikor nem lehet előzni. Tíz éve vettem egy nagyon rossz állapotú Suzuki Swiftet, amit lehetett ütni vágni. Ezt a normális autóim mellett csak a tanításra használtam. Amikor valaki rányomult a s*ggemre, akkor egy megfelelő pillanatban lefékeztem, és hagytam, hogy belém jöjjön. Volt a kocsiban négy kamera, ami mutatta az autó elejét, hátulját, bal oldalát, és egy kisebb a sebességmérőmet, hogy bizonyíthassam, szabályosan közlekedtem. Körülbelül 15 biztosítási pénzt hajtottam be a nyomulós sofőrökön. Csodálkoztam a biztosítónál, de mivel szabályos volt a közlekedésem, azért mindig megkaptam a minimális összeget, aminek egy részét eladakoztam, egy kis részét meg eltettem. Persze ésszel kell ezt is, mert ha már annyira elfajul a helyzet, hogy már halál is lehet, akkor inkább engedd el. Ilyenkor nem árt, ha fizikailag rendben vagy, mert bár sokaknak csak a szája nagy, de megesik, hogy valaki neked megy. Én fiatalabb koromban bokszolóként versenyeket nyertem, így azokkal sem volt baj. Sajnos két éve tönkrement végleg az autó, így ez a fajta tanítási módszerem szüneteltetve lett, amíg nem találok egy hasonló roncsot. De lehet az egyik autómat, majd beavatom egy ilyenbe.

Sokszor eszembe jut Ausztria, ahol ( bár nincs annyi bunkó mint Magyarországon ) elsütöttem hasonlókat egy régi cimborámmal. Ott vágták az arcomba, hogy önjelölt rendőr vagy, ezzel jót röhögtünk a rendőrkapitány barátommal, majd közölte vele.

Másik kedvencem a bunkón parkolók autóin hagyott karcolások. Ezt is megjártam régen. Nem figyeltem, csak arra, hogy nekem jó legyen. (Elálltam több parkolóhelyet, úgy álltam be, hogy a járdán ne lehessen férni stb.)

Egy hasonló parkolásomnál valaki szintén végighúzta a fényezést a kocsimon. Fel voltam dúlva, de ott volt egy régi barátom, aki elmondta, hogy "Ez jár akkor, ha parasztként parkolsz." És rájöttem, hogy igaza van. Azóta mindig odafigyelően parkolok. Ha úgy érzem nem lehet férni tőlem, akkor inkább keresek egy másik helyet, csak ne akadályozzak senkit. Illetve azóta, én is hasonlóan keltem fel az emberek figyelmét. Ha száz autónak nem karcoltam végig a fényezését, akkor egynek sem.

Külföldön volt egy jó esetem. Parkolóban keresztbe beálló tahókám BMV-jének az oldalát megjelöltem egy szép kis vonallal. Ekkor vettem észre, hogy jön vissza az illető vörös fejjel, és üvölti nekem, hogy rendőrt hív. Mondtam neki nyugodt szívvel, hogy tegye. Végül a csávó, egy karcolással és egy zsíros büntetéssel távozott, továbbra is piros fejjel. A rendőr szólt nekem, hogy bár ilyet nem mondhatna, de nagyon jól tettem, hogy megtanítottam a viselkedésre. Ezen az eseten, azért meglepődtem.

Remélem tudtam segíteni. És ne feledd, ha bizonyítani tudod, hogy te jól vezettél, akkor semmi bajod nem lesz, illetve, ha komolyabb baleset is felmerülhet, akkor inkább mellőzd a tanítást. Annyit nem ér.

Ha lenne kérdésed még, akkor írj.

2019. júl. 2. 10:15
 28/31 anonim ***** válasza:

"Amikor valaki rányomult a s*ggemre, akkor egy megfelelő pillanatban lefékeztem, és hagytam, hogy belém jöjjön. Volt a kocsiban négy kamera, ami mutatta az autó elejét, hátulját, bal oldalát, és egy kisebb a sebességmérőmet, hogy bizonyíthassam, szabályosan közlekedtem."

Azért arra ne vegyél mérget, hogy egy teljesen indokolatlan vészfékezés szabályos közlekedésnek minősül!

2019. júl. 2. 10:23
 29/31 bazaltkaroly ***** válasza:
Igen ennél sokszor próbáltak támadni. Az esetek nagy részében ki tudtam magyarázni. Persze számolni kell ,hogy néha becsúszhat egy-egy baki. Nálam kétszer előfordult, hogy engem büntettek. Sajna van ilyen, benne van a pakliban.
2019. júl. 2. 10:40
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Ekkora kamut már...

40 éves sofőr múlttal ex bokszoló, osztrák rendőrkapitány haverral veszélyeztet folyamatosan, persze...

2019. júl. 3. 07:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!