Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Külföldön, unión belül okoztam...

Külföldön, unión belül okoztam ráfutásos balesetet. A kárbejelentő lap kitöltése elmaradt, kitöltéséhez a vétlen sofőr nem ragaszkodott, rendőr nem erőltette a kitöltését. Hogyan tudom a biztosító felé a másik autóan okozott káromat bejelenteni?

Figyelt kérdés

Az előttem haladó teherautó lökhárítóját borító műanyag kicsit megrepedt, nálam lámpa tört, sárvédő, zárhíd, gépháztető meghajolt. Rendőrt hívtunk, helyszínelés megvolt, vétkességemet a helyszínen elismertem. Szabálysértési bírságot fizettem, jegyzőkönyv készült. A baleset környezetében semmilyen tereptárgy nem sérült.

Hogyan tudom a biztosító felé a másik autóan okozott káromat bejelenteni? (lehet vagy 5ezer ft, de gondolom kötelező)

2018. okt. 25. 08:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Saját biztosítód felé jelented, bár kárbejelentő nélkül nem tudom, hogy zajlik...

Jegyzőkönyvet csatold, a többit majd megmondják.

2018. okt. 25. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

Ne jelezz senkinek semmit. Ha van egy példányod a rendőri intézkedésről, akkor az pont elég. Amúgy nem neked kell a másik helyett jelentened, majd ő megoldja. Te a saját kocsiddal törődj, a saját biztosítódnál, mert vele állsz jogviszonyban.(amúgy tök felesleges ennyire pedálozni, ha nincs aláírt baleseti papír) a biztosítódnál nem is fogják érteni, mit akarsz. A másik jármű majd intézi a sajátját. Gondolom van néhány saját fényképed is?

Ne menj sehová, semmi közöd ez után a másik járműhöz. Majd ő megy a biztosítójához, ha akar. Nem véletlen, hogy nem ragaszkodott semmihez.

dőlj hátra, kérj egy kávét, és lazíts.

2018. okt. 25. 08:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Vonatkozik egyáltalán külföldön okozott balesetre a biztosításod? Mert utasbiztosításnál van külön gépkocsi biztosítás, gondolom, nem véletlen.

De nekem úgy tűnik, hogy a másik autós nem akarta, hogy térítsed a kárát. Hiszen akkor nyilván megbeszéltetek volna valamit, vagy legalább elérhetőséget cseréltetek volna.

A biztosítódat egyébként felhívod, elmondod nekik, ők adnak nyomtatványt, kitöltöd a jegyzőkönyv alapján és ennyit.

2018. okt. 25. 09:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Jó rég volt már ez, de eszembe jutott a kérdés. A másik autóban 470 ezer Ft kár keletkezett (egy 25 éves Ford Transit árának a felét ezek szerint a hátsó lökhárító adja. nem érdemes olyan autót venni)
2023. dec. 2. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!