Vennél daciát, vagy Olcsó húsnak híg a leve?
Mi most vettünk (Logan). Nyilván nem luxus autó, nem is vártam (soha nem is volt olyanom), de abszolút pozitívat csalódtam. Kívülről szerintem nyugodtan elmondhatjuk, hogy jól néz ki, belül puritán meg kopogós műanyag van mindenhol, de nem lötyög meg zörög semmi, tehát az összeszerelés minősége szerintem okés. Hatalmas a hely belül, nagy a csomagtartó is.
Plusz az extráik más márkákhoz képest filléresek. Értem ez alatt, hogy egy navit meg tolatókamerát bagóért raknak bele.
Van még szívómotorjuk, ez pedig már egyre kevesebb autómárkáról mondható el. Persze csak egy egy literes, 3 hengeres, de aki Dacia-ban gondolkodik, az gondolom nem száguldozni akar.
Gondolkodtunk használtban is, mindenki azt fogja itt is mondani, hogy ennyiért már jó 4-5 éves kocsikat lehet kapni, csak hát én ilyet gyakorlatilag nem találtam. Egy 100-150 ezret futott, garancia nélküli zsákbamacska nekem nem jó üzlet.
A Dacia név megmaradt, de ezek az autók Renault-Nissan fejlesztések.
A Dustert árulják is Renault, Nissan logóval ott, ahol a Dacia ismeretlen név.
Motorikusan ezek az autók már nem rosszabbak, mint a konkurensei, az olcsóság a beltérben érhető tetten, olcsó műanyagok, amitől az új Dacia bűzlik is, de el lehet viselni.
Praktikum szempontjából meg van választási lehetőség: kicsi, nagy, 7 személyes, emelt hasmagasság, stb...
Természetesen vannak jobb autók, de nem ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!