Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nehéz eladni manapság...

Miért nehéz eladni manapság egy BMW-t vagy Mercedest?

Figyelt kérdés

Szerintetek átlagosan mennyi ideig kell hirdetni egy ilyen kocsit mire elviszik?

Konkrétan egy 2005-ös, 320-as BMW-re gondoltam, 250 ezer km-rel.

2019. márc. 25. 18:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ha annyiért hirdeted, amennyit ér, akkor max 1 hónap alatt elviszik.

Ez bármilyen átlag autóra igaz.

2019. márc. 26. 06:50
 12/16 anonim ***** válasza:

2005 csaknem 15 éve volt. Egy 15 éves autó nagyon öreg. Lehet, hogy a zsigulikat még 30 évre tervezték, meg talán a régi Swiftet is, de a mai napi használatban lévő autók kb. így néznek ki:

-Az első 5 évben semmi komoly bajuk.

-A második 5 évben egyre több apró problémájuk lesz, letörnek, elkopnak dolgok, kevésbé lényeges elektronikai alkatrészek tönkremennek, és lassan cserélni kell az amúgy ritkán cserélendő, költséges alkatrészeket is (pl. kuplung). Még üzemben tartható, de már foglalkozni kell vele, különben látszik a kora.

-A harmadik 5 évben az autó fenntartása szépen lassan gazdaságtalan lesz. Életben lehet tartani, de a végefelé már annyit kell rákölteni, amennyiből egy új autó hitelét is fedezhetnéd akár. Efölött a kor felett már csak akkor éri meg karbantartani, ha olyan autóról van szó, ami vagy tartani fogja az értékét, vagy érzelmi alapon döntesz róla, de akkor ez már befektetés/hobbi, és nem közlekedési eszköz.

És akkor most lehet mondani, hogy "de én nagyon vigyáztam rá, alig használtam, akkor is csak nyáron, és fűtött garázsban állt mindig", és még az is lehet, hogy ez így van, de én, mint potenciális vevő nem építhetek erre, hogy találok egy ilyet, mert kb ezerből egy ilyen, ha van. És főleg nem valószínű, hogy egy BMW 320-at így használtak.

Szóval ha szeretnéd, hogy az autódnak még értéke legyen, akkor legkésőbb 7 éves kora körül add el.

2019. márc. 26. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:

10:06-os

[link]

vagy egy új lada?

2019. márc. 26. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:

az új Lada meg a leharcolt BMW sem ésszerű választás.

ennyiért bőven válogathatsz 6 év körüli megbízható jól felszerelt autókból.

2019. márc. 26. 14:27
 15/16 anonim ***** válasza:

#13: egyik sem :D Amúgy Ladát sem kapsz ennyiért amióta a Kalina kiesett a kínálatból, a Vesta már 3.7M-tól indul.

Ha közelekdésre kell kocsi, akkor a fenti BMW-nél sokkal jobb használtautó alternatívák vannak ennyiért. Ha meg villantani kell, akkor egy 15 éves szakadt BMW nem alkalmas erre a célra, legfeljebb egy kelet-magyarországi faluban a buta 16 éves kislányoknál. Aki nem hülye, az tudja, hogy egy ilyen autó semmit nem ér, nem fogsz gazdagnak tűnni tőle. Ha hobbinak veszed az tök jó, de valami azt súgja, hogy kevesen vannak, akik tényleg e célból vennék.

2019. márc. 26. 15:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem újonnan drága. Használtan pedig kizárólag WC-papírt veszek.
2019. ápr. 9. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!