En olyan 3 havi nettó fizuig vennek autot magamnak
2019. márc. 14. 11:37
2/25 anonim válasza:
tegyük fel hitelt veszel fel vagy lízinget veszel igénybe mondjuk kb. 7 évre.
ha mondjuk 2,5 milliós autót akarsz venni akkor az havonta 60.000ft lesz
ez nem tűnik ugyan soknak, de tedd fel magadnak a kérdést, biztos vagy-e abban hogy a következő pl. 7 évben lesz-e minden hónapban 60.000Ft -od amit félre tudsz tenni??? Ha ebben nem vagy biztos akkor kezdd előröl a folyamatot csak mondj kisebb árú autót kisebb havi törlesztővel, csináld ezt egészen addig amíg biztos nem leszel benne hogy az adott összeget nyugodtan be tudod vállalni.
UGYANAKKOR itt azért fontos lenne az is, ha már dolgozol és a szüleid nyakán élsz, akkor az első az legyen hogy támogasd őket anyagilag, akárcsak a való életben, lakbér+rezsi
Amíg ezt nem tudod megadni a szüleid felé addig ne gondolkodj saját autóban sem!
2019. márc. 14. 11:39
3/25 anonim válasza:
u.i. a használt autót azért nem vettem figyelembe mert tapasztalat hogy amennyiben nem értesz hozzá akkor az egy lutri, úgy vernek át ahogy akarnak, vettem én már kereskedésből friss műszakis használtat is ami át sem mehetett volna a műszakin, használt autó esetén nyugodtan számolj még negyed vagy fél-millióra hogy felhozd nullára, meg persze amint megveszed akkor irány egy nagyszerviz, olajcsere, szűrőcsere, láncok, szíjak stb. hogy ne járj pórul.
2019. márc. 14. 11:42
4/25 A kérdező kommentje:
Kettes hármas. Hogyan számoltad ki ezt? 7 év 84 hónap az havi 60 ezerrel 5 milió. Ez duplája mint amit te írtál 2.5 miliót. Ekkora lenne a hitel? Lízing. Kamatmentes részletre nem adjak sehogyan sem? Nem értek az ilyen pénz kölcsönös dolgokhoz. De a 7 éves futamidőnél amúgy is kell lennie önrésznek. 2.5 milióból befizet az ember 1 miliót kezdésnek. Aztán már sokkal előrébb van az ember. Másik dolog hogy 2.5 milióért nem igazan lehet újat venni max ilyen lada vagy dacia logan. Egy új swift is 3.2 milióról indul, egy kia ceed 4 milióról. Egy opel astra is 4 milióról. 4 miliót meg már semmiképpen nem vállalnék be. Jelenleg kb 150 ezret tudok félretenni, úgy hogy magamnak veszem a kajám nagyrészét és anyáméknak is besegítek kicsit, valamint én intézem a családi autónk költségeit, és hobbijaim is vannak ez mellett.
2019. márc. 14. 11:56
5/25 anonim válasza:
Szia
22 vagyok és ugyanilyen szituban vagyok :D
Fizetés dettó, s éppen autót vásárolnék.
Én egy jó 900e ben állnék meg.
(600 körül az autó, 100 az átírás kb 200 pedig az első szervizre.)
Igaz nem tökéletes autót kapsz 600 körül, de nem lesz anyagi csőd ha bármi baja lesz.
2019. márc. 14. 12:51
6/25 anonim válasza:
2016-ban nejemmel nettó 650eFt-ot kerestünk havonta. 2,85MFt-ért vettünk használt autót 1 év garanciával. Azóta uszkve 60ekm-t mentünk, melyen 21Ft volt az üzemanyag, 19Ft minden adó és szervíz ill. kb. 10Ft a kilométerenkénti amortizációs költség, azaz kb. 50Ft/km-ért autóztunk (altarnatív befektetési és utazási lehetőségekkel nem számolva).
Ezen számok ismeretében jól döntöttünk.
2019. márc. 14. 12:53
7/25 anonim válasza:
Mivel nem csak a fizetésből termelem ki a költőpénzem, hanem vannak egyéb források is, így nálam nem csak ez dönt. Pl eladom a mostani autóim, máris akkora összeghez jutok, amiből tudok venni egy költségmentes fiatalt, és kis fizuból is fenn tudnám tartani.
2019. márc. 14. 13:42
8/25 anonim válasza:
2,5-3 havi nettó + egy ésszerű összeg első szervizre meg papírozásra.
2019. márc. 14. 14:05
9/25 anonim válasza:
Hitelt meg biztos nem vennék fel, pláne nem 200-230-as fizetéssel.
2019. márc. 14. 14:06
10/25 anonim válasza:
Új autó vásárlására meg még csatakrészegen se gondolnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!