Hány köbcentis motorral lehet, több ezer kilóméteres túrákat bevállalni?
Mindenüt megfelel a sebesség, sehol nem akarnám túllépni.
Pályán nem mennék.
(Szóval túra, igazi ráérős. Napi 1-2 óra csúszás sem érdekes)
600 felett. Bár tökmindegy szerintem. Persze lesznek a hozzászólásom alatt olyanok, akiknek a motor csak 1400 felett motor...
Inkább a fajtája lényeges, túramotor előnyben például. Egy gyorsaságin lezsibbad a gerinced pár 100 km után..
A saját igényeid alapján kell választani , nem a köbcenti számít.
Próbálj ki több fajtát, ha több órán keresztül nagypapa tempóban mész más kell minta a határokat kóstolgatod.
A sebességhatárok túllépéséhez elég egy 20 lóerős motor.
Ha nem zavar a nagy fordulatszám akkor egy 125 ccm is elég.
Ha viszont nyugisan, "erőből" akarod használni akkor minél nagyobb forgatónyomatékú-lökettérfogatú motor kell.
Sok szempontot figyelembe kell venni a motor kiválasztásakor ezek közül csak az egyik a köbcenti.
Miért nem mindegy, hogy 125 vagy 600-asal megyek 90km/h sebességgel?
Igazából a 125ös robogókat nézegetem most. 2.5 literrel elvan 90es tempónál.
Gondolom egy 600as it is bekapja a 3.5-4litert?
Ma reggel próbáltam egy PCX 125 robogót, szerintem nagyon jól megy. 120ig húzattam meg, 100 nál olyan kellemes csendes hangja van, hogy az hihetetlen.
És kényelmes.
Ismerősömé. Mondta, hogy legalább egy 50km-es karikát csapassak vele, úgy lehet rendesen kipróbálni.
Szóval 90km/h guruláshoz kell a min 600ccm?
Nekem ehez pár éve elég volt a 125ccm robogó, 200-220kg terheléssel. 3200km-es európa túra. (ott pályán is mentem kis szakaszokat 110el.
Csak kiváncsi voltam a nagy bölcsek véleményére.
Akkor egy 500ccm motor nem is bírná az autópálya maximális 130km/h sebességét?
De te pár ezer kilométert akarsz menni, nem?
Na de mi fenét koptatom itt a klavit?! Azzal mész amivel csak akarsz. Az biztos hogy minél kisebb a motor annál fárasztóbb az út és annál lassabban haladsz. Nem abból áll a motorozás hogy mész egy sebességgel és kész. Gyorsítani kell, meg lassítani, kanyarodni, előzni stb. Amelyik motorral ezeket lazábban lehet csinálni azzal kevésbé strapás a haladás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!