Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi fizetéssel engedheti...

Mennyi fizetéssel engedheti meg magának valaki, hogy egy ~23 milliós autót (pl M3) vegyen?

Figyelt kérdés

Nem a kocsin van a lényeg itt most. A kérdés az, hogy mennyi havi jövedelem az, ahol az ember már megengedhet magának ilyeneket?

Nem azért érdekel, hogy ha meglátok egy ilyen autót, tudjam, hogy mennyit keres kb a gazdája, hanem hogy el tudjam helyezni, hogy milyen fizetés kell az embernek ahhoz, hogy nyugodtan megvehesse magának álmai autóját.

2017. febr. 25. 13:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Ez attól függ, hogy mennyire fontos neki a kocsi. Az egyik kollégám hasonló áron vett autót 500 ezer Forintos fizetésből, csak ő éveken keresztül gyűjtögetett rá. De van az ellenkezőjére is példa, a mostani főnököm egy húszon pár éves Passat-tal jár, miközben jóval millió felett van a fizetése.
2017. febr. 25. 13:45
 2/19 anonim ***** válasza:
61%
Fizetésből senki nem szokott 10+ millás autókat venni, ez hülyeség. Nagyon ritka, akik fizuból ennyit félre tudnak tenni: nagyon híres orvosok, tudósok, magas állásban lévő vezetők, stb. Már egy ügyvéd sem fizetésből veszi az autót, mert neki is kitömik a zsebét különböző összegekből, és abból veszi.
2017. febr. 25. 14:13
 3/19 anonim ***** válasza:
61%
Meg aztán hiába van 1,5 millás fizetésed, ha olyan szinten élsz, hogy 1 millió elmegy csak a színvonal tartására havonta, akkor 500 ezrenként akarod évekig gyűjtögetni a 23 millát?
2017. febr. 25. 14:14
 4/19 anonim ***** válasza:
16%
Nekem van egy m5-ös, és volt egy Audi r8 asom is. :);)
2017. febr. 25. 14:40
 5/19 Beviz Elek ***** válasza:
25%

Nem tudom hogy mennyi kell hozzá, én pl megvehetném (persze nem most kp-ra) és fenn is tudnám tartani, viszont ahelyett hogy elbohóckodnám a pénzem, inkább befektetem hogy gyorsabban gyűljön.

Szóval ez egyénfüggő, nem tudom mennyi az a minimum összeg amiből csak az autó megoldható, nézd meg hitelre hogy adják +fenntartás+lakhatás stb, kijön az összeg.

Nyilván apucival lakva szingliként vagy feleséggel, 2 kisgyerekkel házat fenntartva nen ugyanaz az összeg jön ki

2017. febr. 25. 15:22
 6/19 anonim ***** válasza:
Én kiszámoltam. Ha valaki havi nettó 500 ezret megkeres most lényegtelen hogy hol, milyen munka, melyik ország stb... Ebből ha 200 ezerből megél szűkösen például és félre tesz havonta 300 ezret akkor is közel 8 év kell ahhoz hogy összejöjjön 23 millió ft az álmai autójához. Mert oké hogy ki mennyit keres de bele kell számolni azt is hogy mennyiből él havonta úgy hogy rezsit, kaját, ruházkodást némi szórakozást kitudjon fizetni, főleg ha egyedül él.
2017. febr. 25. 15:26
 7/19 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

"Ebből ha 200 ezerből megél szűkösen"

Akiről beszéltem, ő havi szinten nem költött el 100 ezret sem. Volt egy 50 m^2-es lakása, ahova minden nap végén hazament, megette a kis reggelről maradt parizerét utána pedig elvolt mint a befőtt és várta a másnap reggelt. Azt kifelejtettem, hogy voltak év közben különböző juttatások így végül 4 év spórolás és minimális kezdőtőke után tudta megvenni a valamivel 20 millió feletti autót. Egyébként azzal egyetértek, hogy normális ember ilyet nem csinál, de ez csak egy példa volt a szélsőség szemléltetésére.

2017. febr. 25. 15:45
 8/19 A kérdező kommentje:
Azt én is ki tudom számolni, hogy mennyit kell félrerakni mennyi időre ahhoz, hogy összegyűljön, a kérdés nem ez.. Akinek így ki kell számolgatni és kuporgatni, az nyilván nem fog ennyiért autót venni. Egy csomó ilyen huszonmilliós utó járkál Pesten, tehát nyilván vannak jópáran, akiknek ez biztonságosan megengedhető (ez alatt azt értem, hogy nem raknak nagymama házára is jelzálogot a kocsiért, hanem akik tényleg addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér, és mégis ilyen autókkal járnak).
2017. febr. 25. 15:46
 9/19 anonim ***** válasza:

De ez így nem korrekt, csak elméleti síkon működik. Aki 200 ezer forintból él meg havonta, az nem vehet magának egy új, 23 millás autót, egyszerűen nem passzol az életviteléhez. Ahhoz, hogy ilyen autóval járj, kell egy bizonyos színvonal.

Igen, sok 20+ millás autó jár az utakon, mert vannak gazdag emberek. De sok ezekből 3-5 évesen lett behozva, vagy itt megvéve, 6-8 milláért.

2017. febr. 25. 16:50
 10/19 anonim ***** válasza:
A huszon milliós kocsik nagy hányada lízingelt, melyeket a vállakozók cégük terhére bérelnek. Egy alsó-közepesebb cég is ki tud havonta termelni egy luxusautóra valót.
2017. febr. 25. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!