Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha ez a “szabály”, hogy...

Ha ez a “szabály”, hogy lehetnek mégis ilyen drága autók?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam, hallottam is néhány embertől, hogy autóvásárlásnál van egy ilyen szabály miszerint 3-6 fizetésünknek megfelelő pénzből érdemes autót venni, különben túlvállaljuk magunkat.

Viszont a fizetéseket/vélhető fizetéseket nézve, ez nagyon kevésnek tűnik.

Ha a maximális 6 hónappal számolok, akkor is brutális fizetések kellenének egy egyszerűbb autóhoz is.

Például egy új Suzuki Vitara 5-6 millió forint újonnan, ahhoz kéne keresni nettó 1 milliót havonta.

Egy jobban felszerelt VW Passat van 12 millió, ahhoz legalább nettó 2 millió kéne. És akkor a tömérdek Audi/BMW/Mercedes-ről még nem is beszéltünk, amiből egy belépő kategóriának számító A4/3/C kerül 10-12 millióba.

Persze tudom, sok használt autó is van, és 3-4 évesen 200 ezer kilométerrel egy prémium is az új árának feléért megvehető, de még akkor is egy új Vitara/Octavia/Jetta/Focus áráról beszélünk.

A fizetések pedig közel sincsenek ilyen szinten. Ha egy mérnök havi 500 ezret keres, akkor az országos szinten elég jónak számít. Ismerősi körömben például többen irigyelnének egy ekkora fizetést. És akkor a havi 500-at kereső mérnök milyen autóval járhatna? Max egy új Dacia-val, közben valószínű pár éves A4/Passat amit vezet.

Szóval ha ez a 3-6 hónap tényleg jó viszonyítás, akkor csak szerintem nem működik így a valóságban? Ha ez így van akkor az ismerőseim 80-90%-a kortól függetlenül nem engedhetné meg az autót amit használ.

Nektek mi a tapasztalatotok, jó ez a viszonyítás? Vagy valóban nem működik?

2019. febr. 20. 21:53
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Én is olvastam ezt a szabályt, de szerintem életszerűtlen, pláne ha hosszú távra vásárolsz autót. Inkább csak arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy rengeteg ember erőn felül vásárol autót, ráadásul hitelre.

Havi 200-ból ne akarj 3 milliós autót venni például.

2019. márc. 8. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!