Előzésnél vissza kell kapcsolni egy sebességet?
Van feliciam. Már többször feltettem ezt a kérdést, hogy hogyan kell előzni biztonságosan. Lehet hülyéül néz ki, de szeretném megkérdezni mégpedig azt: Tegnap sokan írtátok, hogy 5-nél nem lehet előzni, hanem hogy vissza kell kapcsolni 4-be, illetve a 3-ba. Ezt nem értettem nagyon. 3-ból be lehet tenni az ötöst? Ezt úgy gondoltátok? Vagy hogy? Négyessel nagyobb lendülettel előznék mint 5-el? Tényleg bocsánat már regalab az XY kérdésért, csak szeretnék megtanulni biztonságosan előzni. Nemegyszer előfordult, hogy volt lehetőségem előzni, csak majdnem krakk volt. Hiába nyomom tisztára a padlógázt 5-nél, de nehezen tudom utolérni a másik kocsit.
4-el gyorsabban pörög az autó?

Annál a Feliciánál én visszaváltanék, igen.
A sebességeket nem kötelező egyesével sorozatban kapcsolni. Én pl sokszor kapcsolok úgy, hogy a 4.-et jól kihúzatva, egyből 6. és onnan csak a sebességet tartom. Az 5.-et kihagyom.

6-os válaszoló vagyok...
Én nem hiszem,hogy marha poén egy ilyen kérdést kiírni....szerintem kérdezőnek jobb humorérzéke van.
Nah én akkor most vissza emlékszem arra amikor vezetni tanultam...megyünk városba max 50-el mert tanuló autó és előznek a többiek. Megyünk lakott területen kívül (ez ritka volt) max 90-et, a többiek 100-120. Most azt nézem,hogy veszettel megelőztem pár biciklist :D jah meg egyszer egy traktort :) és akkor úgy ennyit is erről. De marha okos nem lettem volna... első autóm egy 1.1-es 62Le ha tolom se igazán megy autó volt, ha valaki 70el többel ment akkor oda már lendület kellett,hogy ne "2 kamion előzi egymást" szitu legyen. Amúgy ha nem volt a kellő lendület akkor váltogathattam volna teljesen mind1,hogy hova és a lelkét is hiába tiportam akkor is alig ment. Így azzal mindig lendületből,de sokszor nem is előztem inkább.
Viszont a másik autónk turbós dízel...nah azzal már lehet rendesen előzni. Amúgy kellő fordulatnál miért ne tehetnéd be 3-ból 5.be? Nekem írja is az autó,hogy melyik fokozatba kellene...ha úgy nyomom 3.ba írja is,hogy 5.be kellene...értelme nem lenne a 4.be belökni aztán kb ugyan azzal a lendülettel 5.be.
Ki kell tapasztalni és ennyi, csak úgy próbálkozz amikor szembe nem látsz autót.

Kérdező, ha nem tanítottak meg előzni, azért műszaki ismeretekből csak vizsgáztál, nem?
El nem hiszem, hogy a sebességváltóról, a különböző fokozatok áttétjeiről nem volt szó a tankönyvben. Olvasd újra azokat.
És amíg nem érted, miért húz jobban alacsonyabb sebességfokozatban a kocsi, de mégis miért nem egyesbe kapcsolnak vissza a sofőrök előzésnél, miért pont négyesbe vagy hármasba, addig egyáltalán ne előzz.

Az ilyen debil inkább buszozzon aki elkezd töprengeni egy előzésen,élesben.
Mert mindenhová fogsz bambulni csak a tükörbe nem hogy esetleg téged is előznek,na ebből vannak a halálos kimenetelű balesetek.
Az ilyen majmok miatt aki ócskavassal játszanak schumachert mindenféle tapasztalat nélkül.

Elnézést de az előzés index és elhaladas a másik mellett majd visszatérés a savodba.
A sebességváltó másik dolog hát minden alkalommal ahogy felgyorsít érzi. Azt miért kérdezi ?

Ezzel a feliciával nagy bajban lehetsz.
Add el mielőtt teljesen depressziós leszel.
Hidd el vagy van érzéke valakinek a vezetéshez vagy nincs.
De az hogy naponta megkérdezed nem sok értelme van.
Ha azt se érzed hogy 4.-ben vagy 5.-ben gyorsul jobban, akkor te mit érzel az autó vezetésből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!