Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Előzésnél vissza kell kapcsoln...

Előzésnél vissza kell kapcsolni egy sebességet?

Figyelt kérdés

Van feliciam. Már többször feltettem ezt a kérdést, hogy hogyan kell előzni biztonságosan. Lehet hülyéül néz ki, de szeretném megkérdezni mégpedig azt: Tegnap sokan írtátok, hogy 5-nél nem lehet előzni, hanem hogy vissza kell kapcsolni 4-be, illetve a 3-ba. Ezt nem értettem nagyon. 3-ból be lehet tenni az ötöst? Ezt úgy gondoltátok? Vagy hogy? Négyessel nagyobb lendülettel előznék mint 5-el? Tényleg bocsánat már regalab az XY kérdésért, csak szeretnék megtanulni biztonságosan előzni. Nemegyszer előfordult, hogy volt lehetőségem előzni, csak majdnem krakk volt. Hiába nyomom tisztára a padlógázt 5-nél, de nehezen tudom utolérni a másik kocsit.

4-el gyorsabban pörög az autó?

2019. febr. 8. 18:04
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
19:23: Vezetek miért ne vezetnék. Nem tanítottak azt hogy hogyan kell előzni
2019. febr. 8. 19:24
 12/26 anonim ***** válasza:
47%
Fszfej troll anyukáddal szórakozz!
2019. febr. 8. 19:28
 13/26 A kérdező kommentje:
Nem szórakozok itt senkivel. Ha nem vagy méltó normális választ adni ne válaszolj kosz
2019. febr. 8. 19:30
 14/26 anonim ***** válasza:

Annál a Feliciánál én visszaváltanék, igen.

A sebességeket nem kötelező egyesével sorozatban kapcsolni. Én pl sokszor kapcsolok úgy, hogy a 4.-et jól kihúzatva, egyből 6. és onnan csak a sebességet tartom. Az 5.-et kihagyom.

2019. febr. 8. 20:00
 15/26 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló vagyok...

Én nem hiszem,hogy marha poén egy ilyen kérdést kiírni....szerintem kérdezőnek jobb humorérzéke van.

Nah én akkor most vissza emlékszem arra amikor vezetni tanultam...megyünk városba max 50-el mert tanuló autó és előznek a többiek. Megyünk lakott területen kívül (ez ritka volt) max 90-et, a többiek 100-120. Most azt nézem,hogy veszettel megelőztem pár biciklist :D jah meg egyszer egy traktort :) és akkor úgy ennyit is erről. De marha okos nem lettem volna... első autóm egy 1.1-es 62Le ha tolom se igazán megy autó volt, ha valaki 70el többel ment akkor oda már lendület kellett,hogy ne "2 kamion előzi egymást" szitu legyen. Amúgy ha nem volt a kellő lendület akkor váltogathattam volna teljesen mind1,hogy hova és a lelkét is hiába tiportam akkor is alig ment. Így azzal mindig lendületből,de sokszor nem is előztem inkább.

Viszont a másik autónk turbós dízel...nah azzal már lehet rendesen előzni. Amúgy kellő fordulatnál miért ne tehetnéd be 3-ból 5.be? Nekem írja is az autó,hogy melyik fokozatba kellene...ha úgy nyomom 3.ba írja is,hogy 5.be kellene...értelme nem lenne a 4.be belökni aztán kb ugyan azzal a lendülettel 5.be.

Ki kell tapasztalni és ennyi, csak úgy próbálkozz amikor szembe nem látsz autót.

2019. febr. 8. 20:13
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha nem tanítottak meg előzni, azért műszaki ismeretekből csak vizsgáztál, nem?

El nem hiszem, hogy a sebességváltóról, a különböző fokozatok áttétjeiről nem volt szó a tankönyvben. Olvasd újra azokat.

És amíg nem érted, miért húz jobban alacsonyabb sebességfokozatban a kocsi, de mégis miért nem egyesbe kapcsolnak vissza a sofőrök előzésnél, miért pont négyesbe vagy hármasba, addig egyáltalán ne előzz.

2019. febr. 8. 23:51
 17/26 anonim ***** válasza:
67%

Az ilyen debil inkább buszozzon aki elkezd töprengeni egy előzésen,élesben.

Mert mindenhová fogsz bambulni csak a tükörbe nem hogy esetleg téged is előznek,na ebből vannak a halálos kimenetelű balesetek.

Az ilyen majmok miatt aki ócskavassal játszanak schumachert mindenféle tapasztalat nélkül.

2019. febr. 9. 07:19
 18/26 anonim ***** válasza:

Elnézést de az előzés index és elhaladas a másik mellett majd visszatérés a savodba.

A sebességváltó másik dolog hát minden alkalommal ahogy felgyorsít érzi. Azt miért kérdezi ?

2019. febr. 9. 07:49
 19/26 anonim ***** válasza:

Ezzel a feliciával nagy bajban lehetsz.

Add el mielőtt teljesen depressziós leszel.

Hidd el vagy van érzéke valakinek a vezetéshez vagy nincs.

De az hogy naponta megkérdezed nem sok értelme van.

Ha azt se érzed hogy 4.-ben vagy 5.-ben gyorsul jobban, akkor te mit érzel az autó vezetésből?

2019. febr. 9. 07:51
 20/26 A kérdező kommentje:
Én érzem hogy 4el gyorsabban megy az autó
2019. febr. 9. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!