Előzésnél vissza kell kapcsolni egy sebességet?
Van feliciam. Már többször feltettem ezt a kérdést, hogy hogyan kell előzni biztonságosan. Lehet hülyéül néz ki, de szeretném megkérdezni mégpedig azt: Tegnap sokan írtátok, hogy 5-nél nem lehet előzni, hanem hogy vissza kell kapcsolni 4-be, illetve a 3-ba. Ezt nem értettem nagyon. 3-ból be lehet tenni az ötöst? Ezt úgy gondoltátok? Vagy hogy? Négyessel nagyobb lendülettel előznék mint 5-el? Tényleg bocsánat már regalab az XY kérdésért, csak szeretnék megtanulni biztonságosan előzni. Nemegyszer előfordult, hogy volt lehetőségem előzni, csak majdnem krakk volt. Hiába nyomom tisztára a padlógázt 5-nél, de nehezen tudom utolérni a másik kocsit.
4-el gyorsabban pörög az autó?
Feliciával jobb ha nem előzöl tezsvirem.
De ha magadtól nem jöttél még rá hogy fokozat és nyomaték között milyen összefüggés van,akkor reménytelen.
Minél alacsonyabb fokozatban vagy, annál jobban gyorsul az autó. Ezt hogy nem vetted eddig észre? Biztos hogy vezettél már valaha? Valamint szoktál padlógázt adni? Mert sok friss jogsis emberkében az rögzült meg az órákról, hogy nem szabad nagy gázt adni.
A sebességtől függ, hogy melyik fokozatba érdemes visszakapcsolni. Ha mondjuk előtted megy valaki 70-nel és te utoléred 5. fokozatban 100-al, akkor lehet nem is kell visszakapcsolni, mert van elég lendületed megelőzni (ha nem kell lefékezni mert jön valaki szembe). Viszont ha te is 70-nel mész mögötte, akkor ha csak nem szeretnél sokáig a szembe sávban maradni akkor érdemes visszakapcsolni 3-ba vagy 4-be, autótól függően. Ha nem kapcsolsz vissza akkor tovább fog tartani az előzés. Lehet hogy célszerű lenne utánanézned hogy működik egy sebességváltó, ha ennyire nincs meg a váltás elmélete.
Autó stb függő...te ismered az autódat.
Hiába nyomod padlógázon 5.be......nah akkor fogod vissza lököd 4. De inkább pláne ha jönnek szembe akkor mielőtt a másik sávba húzod a kormányt,lökdbe 4.be
Gyakorolni, tapasztalni kell.
A legjobb ha előre kinézed magadnak a helyet ahol előzni fogsz. Még jönnek szembe, de te már padlózol, mire elmegy a szemből jövő neked már lendületből utol kell érned az előzendő autót. Ezt ki kell tapasztalni hogy mekkora helyhez mekkora tempókülönbség kell, mennyi idő mire meglesz a lendületed, de ehhez vezetni, előzni kell.
Lényeg, hogy nem csak a visszaváltáson múlik hanem azon is hogy lendületből előzz.
Rakhatod 5ből 3ba és fordítva is, de nem ezen múlik. Semmit nem számít hogy közben beteszed-e 4esbe (én felfelé váltásnál soha, semmit nem hagyok ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!