Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW-ből E36, vagy Mercedesből...

BMW-ből E36, vagy Mercedesből W124-es autó elsőnek jó lenne?

Figyelt kérdés

Most vagyok 17 és fél éves, 1 év múlva összejönne pénz munkából idén szeptembertől nézve, és ezen a két autón gondolkodtam.

E36 azért mert alapból nem egy brutális mérete van, de nekem nagyon bejön a külseje és az egész autó úgy ahogy van, minimum 320i-t vennék hogy ereje is legyen.

W124 azért mert a család Mercedeses, és ez az autó is bejön, nagyobb a beltere, automata váltósban nagyon jó vezetési élménye van az autónak.

Egyáltalan nem racsing és egyéb ilyenek miatt esett erre a két típusra a választásom, hanem mert ez a kettő jön be a legjobban.

Mind a kettőt fejleszteném, mind külsőleg mind belsőleg az én igényeim szerint.

Várom a véleményeteket hogy megérné e stb

Előre is köszönöm.

2019. febr. 7. 09:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%
Szakember elmondja neked, hogy 2 millió alatt bele se menj egy ilyen autóban, és legalább legyen 1 guriga tartalék. Plusz az átírása egy ilyen autónak is legalább 200-300 ezer.
2019. febr. 7. 10:34
 12/24 A kérdező kommentje:
Amit láttam pár hónapja W124-ből E300TD sedant annak a kalkulátorok szerint 91000 lenne az átiratása, az volt 500 000Ft és csak a hátsó sárvédőívben volt kicsi rozsda ami egy kasztnielem cserével jó lett volna, más hiba nem volt leírva.
2019. febr. 7. 12:42
 13/24 anonim ***** válasza:
Biztosítást is számold, 0 év tapasztalat, nagy autó. Azt is azt átírásba számoljuk.
2019. febr. 7. 13:05
 14/24 D. Brasco ***** válasza:

Kérdező te reménytelen eset vagy!

Eleve nincs is még pénzed erre az egeszre mint kiderült,illetve mindenki egybehangzóan csak lebeszélni akart ezekről az autókról,de te még mindig ott tartasz,hogy a multkor láttál olyat a neten hogy.........akkor vedd meg az ilyen 5kilós kicsit rozsdás sárvédőjű 124-est aztan majd rájössz!

2019. febr. 7. 13:31
 15/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ciki amikor valaki BMW-t/mercedest akar de nincs rá pénze, ezért vesz egy ontószökevényt 500.000ért
2019. febr. 7. 13:35
 16/24 anonim ***** válasza:

Eldöntötted,vhogy neked ilyen kell, nem különösebben érdekel.mások véleménye....

Vegyél olyat, amilyet akarsz, a te pénzed.

Racionálisan gondolkozva, 500ezerért valamilyen kisebb "népautót" vesz az ember, azt is úgy, hogy van állandó jövedelme, és némi tartalék pénze a járgány fenntartására.

Arról ugyebmüg nem sok szó esett, hogy miből tartod fenn, a diákmunka idény jellegű.

Egyébként ez akkor lesz kérdés, ha meglesz az a félmillió, nem biztos, hogy az olyan könnyen ösdze gyűlik, mint, ahogy azt most gondolod... és még kellene a vásárlás utáni kiadásokra is...

2019. febr. 7. 15:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Én egy kicsit más irányból közelíteném meg, hogy miért akarlak lebeszélni. Mint írtad is rutintalanul kezdenél vezetni. Biztos, hogy egy rutintalan sofőrnek egy hátsókerekes “minimum 320i, hogy ereje is legyen” típusú autó lenne jó? Miért nem veszel valami biztonságosabbat? Az e36-nak híresen rossz a töréstesztje. Persze senki nem úgy vesz autót, hogy azzal mindenképpen balesetezni fog, de ha már akár önhibádon kívül megtörténik a baj, ne egy ilyen autóban ülj.
2019. febr. 9. 23:12
 18/24 A kérdező kommentje:

Nem azért kellene egyből 320i hogy így drift úgy gyorsulás stb

Hanem azért mert hiába van egy gyengébb autóm hogy akkor kevesebb baleset, de autópályán már ott tartok hogy lassabban gyorsulok fel arra a sebességre amivel normálisan tudok utazni, például a W124-ből egy E200-al már lényegesebben kevesebb mint egy 300TD-vel.

Egy 300TD vagy egy 320i kellően erős ahhoz hogy a mindennapokban tudjam használni, nem pedig hogy 200-al menjek végig a lakott területeken is.

2019. febr. 9. 23:41
 19/24 anonim ***** válasza:

Autópályán se kell hatalmas gyorsulás. Az elején fel kell gyorsulni de arra van elegendő út. Egy 320i e36 is 150 lóerő ráadásul hátsokerekes. Lehet nem driftelni akarsz vele, de mondjuk télen nagyobb szívás lesz használni még mindig kezdőként. Ne vegyél nagyon gyenge autót se, de a mindennapi normális közlekedéshez egy újabb 100-110 lóerő körüli autó bőven elég. Én egy 105 lovas tdi-n tanultam vezetni, mentünk autópályán is, bőven elég volt mindenre. A családi autónk is 110 lóerő körül volt, azzal is tökéletesen tudtam közlekedni. Előzni lehet vele, de kezdőként amúgy se az a lényeg, hogy mindenkit megelőzz.

És mint mondtam, ott a biztonság kérdése is. Ne akarj e36-ban ülni ha bármi baleset ér. Gondolom nem sürgős az autó, mert eddig is elközlekedtél valahogy nélküle, akkor meg gyűjts több pénzt és vegyél valami normálisat.

Hosszútávon jobban megéri egy újabb megkíméltebb autót venni több pénzért, mint egy lerúgott vacakot amire aztán hiába locsolod a pénzt legjobb esetben is csak egy viszonylag jó állapotú de régi autó lesz.

2019. febr. 10. 00:06
 20/24 anonim ***** válasza:
Kezdő jogsisként hátsókerekes erős géppel garantáltam összetöröd magad. Ez tuti biztos.
2019. febr. 28. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!