Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek?

Milyen autót vegyek?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, és minden álmom már kb 12 éves korom óta hogy legyen egy szép, saját autóm. Kb 1millio forintot szánnék rá (dolgoztam érte, plusz szüleim is bele fizetnek). Gondolkoztam Chevrolet, valami regebbi Mercedes de őszintén fogalmam sincs. Inkább kisebb, limuzin formájúra gondoltam, és lehetőleg ne túl régi. Nyilván használtban gondolkodok. Még annyira nem is nézelődtem. Elsősorban kényelem érdekel, de nagyon fontos a gazdaságossag, hogy ne ilyen 20l/100km-eket fogyasszon.

(Az oltogató, beszólogató, “apuci a se*ged alá tolja”, takony p*cs kommentek kíméljenek)

2019. jan. 26. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:

mire van 1 millió? a vételre, vagy mindenre, első szerívzzel meg mindennel együtt? mert azért ha összesen van 1 millió, akkor abból vonj le úgy 60-70ezret az átírásra, a biztosításra úgy 50-60ezret, mert nyilván első autó, A0-ás bónusszal, és akkor még ilyen apróságok, mint vezérléscsere, olajcsere, szűrők, esetleg egy akksi...mert hát ebben az árkategóriában már nem nagyon szeretnek költeni az autóra, hiába írják a hirdetésben, hogy most volt nagyszervíz, meg az akksinál is legnagyobb hidegben is, 3 nap állás után is pöccre indul :D

szóval akkor már mindjárt csak 700ezred van az autóra...

2019. jan. 26. 19:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, kb 1 millió lenne amit csak az autóra szánnék, és akkor még erre jönne rá a pluszköltség. Amúgy szerinted mennyit érdemes költeni egy autóra? Mert most azt se szeretném, hogy vennek valami nem olyan jót, es akkor 2-3 év múlva rájönni, hogy kellene egy uj.Valami olyan kellene, ami legalabb egyetem végéig kihúzná
2019. jan. 26. 19:37
 3/7 anonim ***** válasza:
35%
Vennék egy AFN motorkódú Diesel Passatot 5 litert eszik és a régi 110 lovas tdi-nek 1 hátránya van, kettöstömegű, de az 210 ezer csak és ugyan ennyi kilométerenként kell cserélni ha kell, van , hogy nem. De ha baj a kettöstömegű akkor a 90 lóerős, kicsit hangosabb.
2019. jan. 26. 20:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért ajánlgattok egy 18 éves srácnak egy "brazil-gépsor" művezetők által, a brigádot abban furikázó igénytelen szar autót? Minden tetves 130kg-os kancigó azzal jár (persze csak a művezetők). Kőműves-feelinget keresők persze imádják. :-)
2019. jan. 26. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:

A Chevroletet és a Mercedest felejtsd el. Éppenséggel Chevrolet Lacettit tudsz venni ennyiből, ami nem is rossz, de az meg inkább Daewoo. A kisebb és a limuzin egymásnak ellentmond. A limuzin forma az hosszú, lépcsős hátú autót jelöl, mint pl: egy A6. Te inkább sedánt keresel (bár van aki szinonimaként tekint a kettőre). A kényelem relatív fogalom, kinek mi a kényelmes. Azért az autók többsége elfogadhatóan kényelmes már manapság. Igazán komoly kényelmi szintet pedig egy prémium autó tud nyújtani, de az esetedben ez nyilván nem jöhet szóba. A legfontosabb szempont szerintem legyen a megbízhatóság, fenntarthatóság és a fiatalosság esetleg.

Én a helyedben 2005-2008 közötti 1.4-1.6 szívóbenzineset keresnék, vagy valami faék egyszerű motorral szerelt turbó dízelt. Mint pl. a Fiat féle 1.9 8V JTD. Vagy a VW féle PD TDI.

Én a helyedben nagyon szemezgetnék a Seat Cordobákkal. Szerintem fiatalosak, megbízhatóak, a keretedből nagyon szép darabok közül tudsz válogatni. Annyi, hogy ezek többnyire gyengébb motorral szereltek, de ha keveset pályázol, akkor jó lehet. Illetve még tudom ajánlani a 2009 utáni Renault Thaliát, ami belülről elég proli, de külsőre még viszonylag fiatalos.

Ha erősebb, nagyobb autóra vágysz, akkor ajánlom az Opel H Astrát, C Vectrát. Az 1.9 CDTI motorral szerelteket érdemes nézegetni (ez tulajdonképpen a már említett Fiat motor). Ezekben valszeg már lesz km bőven, de nem kell megijedni, ezek elmennek 500.000 km-et is. Szal, ha egy 250.000 km-et futottat veszel, az még bőven jó! Na persze azért fontos, hogy az autó előéletével valamilyen szinten legalább tisztában legyél. Nagyon kétes előéletűt nem szabad megvenni.

Remélem tudtam segíteni.

2019. jan. 26. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is a Passat-ot, Bora-t mondanám, ha sedan kell. Ha a használat indokolja, akkor dízelt. Ha nem nyomod neki 6 liter alatt megáll.
2019. jan. 26. 21:34
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Ha neked akkor lenni kell 1.3 millának. Nem tudom hogy dolgozol, keresel-e? Mert akkor én a helyedben vennék egy új daciát , a fenn maradót pedig hitelből. És ez neked 10 évig abszolút megtenné. De bármilyet veszel, senki nem azért adja el mert hűde jó. Előbb vagy utóbb beleszaladsz egy nagyobb összegbe. És ez nem áll meg, mert most ráköltesz valamennyi összeget , legközelebb ugyan ennyit vagy még többet kell rá költeni.

Mégegyszer, ha van kereseted akkor valami újat nézz, ha nincs kereseted akkor meg nagyon biztos helyről vegyél használtat aminek ismered, tudod a múltját.

2019. jan. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!