Hibrid, vagy hagyományos autót vegyek?
Hát ha nem lenne benne az az 5 hosszú távú út akkor hibridet mondtam volna. De így inkább egy 1.2-1.6 közötti benzines autót mondanák.
Nem tudom mennyi egy prius, de feltételezem nem félmillió a keret. Viszont azt látni higy takarékosat szeretnél.
Astra, yaris, corolla, focus, megane, vagy valami kis honda. Esetleg civic.
Sajnos én csóró vagyok. Nekem az autóvásárlás fél-egymillió körül mozog általában Az újabb modellek körül egyiket se próbáltam még. De az olvasottak alapján ezek jók lehetnek.
Emellett én a helyedben azt is nézném hogy taxisok mivel járnak. Nekik fontos hogy szívós legyen az autó, ne kelljen rá sokat költeni és városban se egye le a gatyájukat. Használt taxit ne vegyél. De ugyan olyan típussal amiből sok taxi szaladgál nem nagyon foghatsz mellé.
A hosszú utakra a hibridet felejtsd el. Az arra van hogy olcsón járj be a város végére melóba és utána a tescoba. Hosszan nem jó az. Főleg autópályán. 1.2-1.6 közötti benzin motor jó erre.
Nagyon köszönöm a gyors választ. Különösen a taxikkal kapcsolatos gondolat fogott meg. Naivan úgy képzeltem, hogy a Prius rövid távon elektromos, hosszú távon benzin motorral megy, de valószínűleg attól hibrid, hogy hosszú távon mindkét erőforrás működik.
Megnézem közelebbről a javasolt benzineseket.
Nem rég vásároltam autót és a szempont az volt hogy hibrid legyen.
Nagyon szemeztem a plug in priusszal, hiszen az év nagy részében iskolába viszem a gyerekeket, bevásárlás, és hasonlók. Nagyjából ez így töltéssel ingyen menne. Az egyetlen probléma, hogy 4 üléses, ezért hibrid C-HR mellett döntöttem.
Évente egyszer megettek egy 2x2000km-es utat, amit már le is tudtam mostanra, és a fogyasztás 5.9-re jött ki autópályán.
A legjobb amit eddig sikerült kihozni belőle az egy 60km-es út volt, 3.9-es fogyasztassal.
1.6-os Citroen C3 sensodriveot hajtottam városban, 11-12 literes fogyasztás.
1.6 Toyota C-HR hybrid ugyan így városban 5.2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!