Aki szidja az olasz, francia autókat az saját tapasztalatból teszi?
Alaptalanul nem kezd el terjedni semmi.
Amúgy meg karbantartással bármi lehet megbízható, csak nem mindegy, hogy ez azt jelenti, hogy cserélsz olajat, vezérlést, fékbetétet, vagy épp évente a fél belét cseréli az ember...
"Karbantartással bármi lehet megbízható"
Ne haragudj de ekkora baromságot még a héten nem hallottam. Milyen karbantartással teszel megbízhatóvá egy renault elektronikát?
Én szerelőként tapasztalom mennyire szarok ezek az autók és véleményem, hogy sem a franciáknak, sem a Fiatnak nem lenne szabad autót gyártani mert alkalmatlanok a feladatra.
#4-es baromi nagy szerelő lehetsz...
Amúgy meg persze, baromi sok itt a "szakértő". A válaszadók legalább felének szerintem még autója sem volt soha. És azt, hogy szar olasz/francia autók is csak hallotta, de nem tapasztalta a saját bőrén. Na meg vannak sokan, akik valamikor húsz éve vettek egy használt olaszt/franciát, sok millió kilométerrel, aztán azzal a fogukat szívták. És akkor ők megfogadták, hogy nem vesznek többé ilyen autót. Nevetséges ez az egész. A mai autók kb. tök ugyanolyanok. Alig van köztük különbség. Aki nem hiszi menjen el gyárlátogatásra. Ugyanazok a gépek, ugyanazok a beszállítók, ugyanaz a munkafolyamat és még sorolhatnám. Nyilván vannak apró különbségek, de ugyanazon méret és árkategóriában, baromi hasonló autókat kínálnak a gyártók. Az, hogy mennyire lesz hosszú életű egy autó, sokkal inkább a karbantartáson múlik, semmint, hogy milyen márkájú autót választ az ember. A mai alfák sem megbízhatatlanok egyébként. Kb. annyi baj van vele, mint egy Fiattal. És mennyi baj van egy Fiattal? Nekem már jó ideje egy Fiat Bravom van, és eddig semmi zsebbenyúlós történet nem volt. A világ talán egyik legmegbízhatóbb motorja van benne (1.9 MJET), amit többet között az Opelokba is szereltek, amik meg bezzeg mennyire k*vára megbízható autók, de a gép lelke olasz. Nekünk rengeteg francia és olasz autónk volt, és ugyanannyi baj volt velük, mint bármely más autóval. Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!