Egy 18 éves autószerelő tanulónak megvennétek ezt érettségire?
Ha a vásárlás nem terheli meg a családi kasszát, akkor igen.
Hogy utána mennyit kell rá költeni az üzembe helyezéshez és üzemben tartáshoz és hogy az is belefér-e a költségvetésbe az a következő kérdés mivel nem mindegy, hogy a kiszemelt kocsi azonnali közlekedésre kell vagy pedig gyakorolni a szakmai alapokat. Utóbbi esetben ráérős és SK lesz a szervizelés, ami költséghatékony, tehát duplán megéri.
Szerelni, vagy közlekedni vele?
Nem venném meg, egy ilyen lestrapált ronccsal több bosszúság lesz, mint öröm, az, hogy autószerelőnek tanul, nem feltétlenül jelenti azt, hogy varázsló a gyerek, s kap ajándékba egy használhatatlan autót?
"Autó szerelőnek tanulónak ez a legideálisabb ajándék, mert ezen gyakorolhatja a szakmáját."
Aztán, ha nem jól sül el a dolog, megutálja, jobb estben csak az autót, rosszabb esetben a szakmát is.
Ez a vas az utóbbi években többet volt forgalomból kivonva, mint amennyit forgalomba helyezve, 487ezer kilométer van az órában (tételezzük fel, hogy azt nem tekerték vissza)
Szerelést gyakorolni drága, használatra rizikós, de a lényeg, hogy mit szeretne a srác.
Érettségi sem a jövő héten lesz :-)
"Ez a vas az utóbbi években többet volt forgalomból kivonva, mint amennyit forgalomba helyezve, 487ezer kilométer van az órában (tételezzük fel, hogy azt nem tekerték vissza)"
SZÜF szerint:
"
1. ESEMÉNY
Időtartam 1994.02.25. - 2016.11.16.
Jelleg A jármű forgalomban van
2. ESEMÉNY
Időtartam 2016.11.16. - 2017.04.20.
Jelleg Kérelemre ideiglenesen kivonva
Kivonási okok 100. § (1) bek. Jármű ideiglenes kivonása kérelemre
3. ESEMÉNY
Időtartam 2017.04.20. - 2019.01.11.
Jelleg A jármű forgalomban van
4. ESEMÉNY
Időtartam 2019.01.11. -
Jelleg Kérelemre ideiglenesen kivonva
Kivonási okok 100. § (1) bek. Jármű ideiglenes kivonása kérelemre"
Tehát 25 év alatt mindössze kerek, egyszeri 6 hónapot állt (nem számítva, hogy most valószínűleg a kereskedő vonatta ki, míg el nem adja). Azért ez nem rossz.
"487ezer"
Van az már 497 is, de ez már nem oszt, nem szoroz.
Ami engem elgondolkoztatna:
"Eddigi tulajdonosok száma 12"
Ennyire elátkozozott lenne?
Oppá, benéztem: nem 6 hónap, hanem 18. Mi szkúzi.
De azért mentségére: ez lehetett azért, mert tartalék autó volt. Apósom is csinálta így éveken át a második kocsijával, hogy félévente kivonatta fél évre, mert eladni nem akarta, de szüksége sem volt második kocsijára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!