Külső pótkerék tartó utólagos felszerelése megoldható biztonságosan?
Figyelt kérdés
az én autómban a pótkeréknek a csomagtartóban van hely kialakítva de hely szűkében vagyok és ha (mint általában lenni szokott) defektet kapnék este és/vagy szakadó esőben szerintem előbb továbbhajtanék felnin mint hogy elkezdjem kibányászni a pótkereket. defektjavító szettek és egyéb kompresszoros megoldások kizárva. vannak olyan autók amikben gyárilag az alvázra vannak erősítve a pótkerekek pl renault kangoo de tudtommal bmw-nél is van ilyen megoldás. egy helytakarékos “mankó” keréktartót szeretnék felszereltetni az alvázra a gyári pótkeréktartó aljára, így a mankókerék alsó felülete kb 10cm-el lenne lejjebb mint most maga az alváz. szedán az autó de egy ennyivel alacsonyabb rész kizárt hogy felakadjon. nem én, és nem a szomszéd Pistabácsival tervezek feldrótoztatni vagy ponthegesztetni egy tartót, keresnék egy jó lakatost hogy biztonságosan rögzíteni lehessen, ne rohadjon vagy szakadjon le egy fél év múlva.. a kérdést mégis felteszem, hogy mások látnak e benne fantáziát esetleg lehet valami buktatója, hátha valaki tud rá jogszabályt vagy esetleg tapasztalat ezekkel a külső pótkeréktartókkal rozsdásodás, leszakadás vagy balesetveszély szempontból, valaki hallott már ilyenről vagy csak nekem jutott eszembe, kizáró okokat és építő jellegű kritikákat, ötleteket vagy tippeket a megoldásra egyaránt elfogadnék.2019. jan. 21. 12:43
11/13 Beviz Elek válasza:
Igen, ebben 100%ig igazad van. Ez további költségeket jelent.
12/13 A kérdező kommentje:
ekkora átalakítás teljesen kizárva. csak egy fentebb linkelt lenyitható keretben gondolkoztam. köszönöm a válaszokat!
2019. jan. 22. 11:51
13/13 Beviz Elek válasza:
Mi az autó típusa, kora? Rágugliznék az aljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!