Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rosszat teszek az autónak ha...

Rosszat teszek az autónak ha 3000-es fordulatszámon melegitem/járatom télen?

Figyelt kérdés

Értelemszerűen üresben. Abból indulok ki, hogy maga a motor mivel üresben van szinte semmi terhelést nem kap. Ugy fogom fel, hogy 3000-es fordulaton üresben kissebb terhelést kap mintha mondjuk második fokozatban mennék vele 2000-es fordulaton sik terepen.

Ugy szoktam csinálni, hogy begyujtom majd feltolom 2000-es fordulatig, 5-10 másodperc mulva pedig max 3000-ig és ugy zugatom egy darabig. Utána ahogy megindultam vele, menet közben véletlen se tolom 2500-3000 fölé amig el nem éri a motor az üzemi hőfokot, de nem is ez a lényeg.

Haverom okoskodott nekem, hogy tönkreteszem az autot, hogy igy zugatom a -5 fokban.

Mi a véleményetek?

Golf 2, 1.3 benzin, ami át van alakitva gázüzeműre és mindig azon hajtom. Ha ez számit valamit is.

20f

2019. jan. 14. 22:45
1 2
 11/16 veterán vas ***** válasza:
78%

Felcserélted a szerepeket.

A haverod mondja a jót, és Te vagy az aki hibás szemlélettel okoskodik.

A motorod tudna beszélni, a haverodnak adna igazat, és akkor már 2:1-re Te állnál vesztésre. :)

2019. jan. 15. 10:49
 12/16 anonim ***** válasza:

az üresen pörgetésnek tényleg semmi értelme. Ahogy mondod, nem kap terhelést a motor, nem is fog melegedni.

Kis járatás után el kell indulni vele, és arra figyelni, hogy ne kapjon túl nagy terhelést a motor. Ne gyorsíts nagyokat, és főleg ne erőltesd kis fordulaton. Szóval komótos gyorsítások, 2500-3000-nél váltás, a motorféket se használd amíg hideg, had pöfögjön.

A hangja is szépen fokozatosan változik ahogy melegszik be, egyre jobban lehet nyomni neki.

2019. jan. 15. 20:22
 13/16 A kérdező kommentje:

Azért nálam egy benzines autónál a 3000-es fordulat még nem bőgetés.

Annyira azért nem lehetek autógyilkos, mert nem sok mestert látott ez a nem épp mai darab autó.

Köszönöm a válaszokat!

2019. jan. 15. 22:51
 14/16 anonim ***** válasza:

"Azért nálam egy benzines autónál a 3000-es fordulat még nem bőgetés."

Üresben márpedig bőgetés. Még az 1500-as fordulat is. Minden bőgetés, mikor feleslegesen rúgdosod a gázpedált üresben.

2019. jan. 16. 10:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges, amit csinálsz, és bár nem ölöd meg az autót, az életét megrövidíted. Nem kell az autónak külön megemelni a fordulatát, hidd el, hogy a hideg alapjáratot, dúsítást kitalálták úgy a mérnökök, hogy az az autónak optimális legyen, nem kell sürgetni a dolgokat. Mínuszban beindítás után várj 20-30másodpercet, addigra már a sűrű olajjal is kiépül az olajnyomás, utána indulj el vele, ahogy 12-es válaszoló írta, óvatosan. 2-3000 fordulat között használva az autót, kis gázállásal. A nyomaték öl, nem a fordulat. Ha a műszerfalon üzemmeleget mutat a VÍZhőfök mérő, akkor még csak a hűtővíz meleg, az olaj még közel sem, úgyhogy ne kezd el üvegelni az autót. Tehát, hogy válaszoljak a kérdésedre, igen, ez egy rossz szokás. Ne csináld.
2019. jan. 16. 10:20
 16/16 anonim válasza:
Benzines autonal felhuzod a szaugot es az ameddig felporgeti az a normalis. Amugy benzines autonal begyujtod es mesz vele nem kell semmit varni. 6 eve van benzines autom nem kell agyonporgetni se hidegen se melegen lenyeg hogy vigyazz ra.,rendszeresen szervizeltesd es nem lesz baja. En az enyembe 140000 et beleraktam es sosem volt meg problema vele.
2019. jan. 19. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!