Havas kerék? Mit kell vele csinálni?
Szóval, kezdő sofőr vagyok. Nálunk elég nagy hó leesett (5-7 cm), és a kerékre elég sok hó, latyak, jég, stb. ráragadt. Az autó garázsban áll, de a benti hőmérséklet megegyezik a kinti hőmérséklettel (kb. -5 °C). Az lenne a kérdésem, hogy nem baj, hogyha a kerékre ráfagy ez a latyakos hóréteg? A kerekeket úgy ahogy megszabadítottam a hórétegtől, de a mintázat között még maradt bőven. Nem baj?
Ti hogyan szoktatok ez ellen védekezni?
És pl. akinek kint áll a kocsija, az mit szokott vele csinálni?
Mind2 autó kint áll..
Mit szoktam a havas kerekekkel csinálni? Az ég világon semmit!
Legegyszerűbb, ha fogsz egy emelőt, mondjuk, ha profi vagy, csápos emelőt veszel, leszeded a kereket. Érdemes otthon tartani pneumatikus légkulcsot. A kerekeket szépen beviszed a lakásba. Megvárod, míg leolvad róla a hó. Egyik válaszoló írt egy jó tippet, hogy hajszárítóval gyorsítod a folyamatot. Utána a zuhanyrózsa alatt alaposan mosd át a gumikat. Töröld szárazra egy pamuttürölközővel. Utána már nagyjából tiszta, de lehetnek benne apróbb kavicsok, stb. Ezeket én műszerészcsipesszel szoktam kiszedegetni. Utána még egyszer mosd át, és töröld szárazra. Mondjuk az apróbb résekben maradhat még víz. Érdemes a kerekeket rátenni a ruhaszárító kötélre, hogy teljesen megszáradjon. Mikor megszáradt, szépen visszateszed őket az autóra. És leengeded a kocsit a csápos emelővel a talajra. Én ezt télen minden hazaérkezésnél megcsinálom. Körülbelül egy 3-4 órás művelet, de nehogy már hó maradjon a keréken.
Ha tudom, hogy este nem lesz időm, akkor viszont van egy remek apró trükk. Mindig van két ponyva a csomagtartóban. Ezek nem áznak át! Az egyiket kiterítem a garázsajtó elé, majd rátolatok. A másikat a ponyva mögé teszem és átállok arra. Ez egy remek módszer, hogy mindig kiteszed a ponyvát, és arra gurulsz rá. Így sosem lesz havas a kerék. :)
Remélem tudtam segíteni.
Mind ganék vagytok :-)
Kérdező, csak mert kezdő sofőr vagy, én segítek. nem kell csinálni semmit, használd így, mint ahogy az összes többi autós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!