Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek? Mit csináljak?

Mit tegyek? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állok, 10-15éveseket nézek.

A baj ott van, hogy nagyon szeretem az automatát, de a kéziváltót is, és nem tudom melyik mellett döntsek.

Eddig csak automatáim voltak (amiben volt sport mód is) mindegyik tette a dolgát, szerettem vele kényelmesbe utazni, mászkálni, és ha akartam tudtam vele ökörködni is (ezt csak azért mondom mett sokan azt hiszik csak kézivel lehet ilyet)

Viszont néha néha vezetek kéziváltóssal is,jó érzés néha váltogatni, én irányítom az autót feeling stb.. és hát igazából ennyi.

Félek ha kéziváltós mellett döntök, megbánom majd. (hosszútávra tervezel autót venni)

Mindenféle előnyöket hátrányokat, kritikákat meghallgatok.

Amit tudok, váltó felújítás/csere, mindkettőnél drága.

Lehet hogy valamivel olcsóbb a kézi de 400ezer km alatt akár 2x is tönkremehet, cserére/felújításra szorulhat a vàltó miközben az automata meg simán elmegy addig rendszeres olajcserék mellett.

2018. dec. 27. 07:50
1 2
 11/13 fata.morgana válasza:
Világ életemben mindig olyan autóim voltak amik le voltak harcolva, volt bennük többszázezer km...A váltóval még soha nem volt gondom...Kuplungcsere volt már, de a váltóhoz még soha nem kellett nyúlni!!Szóval ez nekem újhogy a hagyományos az hamarabb tönkremegy...Viszont az automatánál tényleg lutri hogy mikor jön elő hiba. Viszont annál már tényleg komolyan a zsebbe kell nyúlni hogy a javitásra szorul...És annál nem is csak az a gond hogy drága, hanem hogy találj szervizt hozzá aki meg is csinálja!!Mondjuk sosem értettem hogy mi a jó az automata váltóban...?Mondjuk egyedüli értelmét abban látom hogy vezetés közben is lehet(ne) telefonálni, de azt meg ugye nem lehet a kresz szerint..
2018. dec. 31. 11:15
 12/13 A kérdező kommentje:

Utolsó..

Elmondom miért nem érted, mert nem vezettél még automatát :/

Ne mondd hogy próbáltad már, a kipróbálás meg a vezetés nem ugyanaz.

1 hét (vagy még annyi se) vezetés alatt a dugóban, a városban vagy akárhol, rájönnél szerintem mennyivel kényelmesebb a kézinél.

Jó persze emberfüggő, valaki még a dugóban is szeret kuplungolni órákon keresztül. Ettől érzi az ember hogy most ő irányítja az autót. Hát jó.

Én elmondtam a véleményemet, rád is kíváncsi vagyok: Miért jó a kéziváltó?

2019. jan. 1. 16:49
 13/13 A kérdező kommentje:

Egyébként abban igazad van, nehéz találni olyat aki ért a váltóhoz.

Mert előbb utóbb az automatát is vinni kell szervízbe.

Én arra gondolok hogy ilyenkor érdemes szerintem márka szervízbe vinni, még ha drága is.. valamennyi garanciát biztos adnak rá.

2019. jan. 1. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!