Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek? Mit csináljak?

Mit tegyek? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás előtt állok, 10-15éveseket nézek.

A baj ott van, hogy nagyon szeretem az automatát, de a kéziváltót is, és nem tudom melyik mellett döntsek.

Eddig csak automatáim voltak (amiben volt sport mód is) mindegyik tette a dolgát, szerettem vele kényelmesbe utazni, mászkálni, és ha akartam tudtam vele ökörködni is (ezt csak azért mondom mett sokan azt hiszik csak kézivel lehet ilyet)

Viszont néha néha vezetek kéziváltóssal is,jó érzés néha váltogatni, én irányítom az autót feeling stb.. és hát igazából ennyi.

Félek ha kéziváltós mellett döntök, megbánom majd. (hosszútávra tervezel autót venni)

Mindenféle előnyöket hátrányokat, kritikákat meghallgatok.

Amit tudok, váltó felújítás/csere, mindkettőnél drága.

Lehet hogy valamivel olcsóbb a kézi de 400ezer km alatt akár 2x is tönkremehet, cserére/felújításra szorulhat a vàltó miközben az automata meg simán elmegy addig rendszeres olajcserék mellett.

2018. dec. 27. 07:50
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Ezt elfelejtettem hozzátenni, 150 lóerő meg ez felettieket nézek.

150 le alatt természetesen nem vennék automatát.

2018. dec. 27. 07:52
 2/13 anonim ***** válasza:
27%
A leirtak alapjan automatat vennek.
2018. dec. 27. 07:52
 3/13 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy valamivel olcsóbb a kézi de 400ezer km alatt akár 2x is tönkremehet, cserére/felújításra szorulhat a vàltó miközben az automata meg simán elmegy addig rendszeres olajcserék mellett."

Jó pár kocsit adtunk már el 250-300E feletti futással, soha egynek se volt baja a váltóval, ellenben az autómata használtan full lottó, nem tudhatod, hogy az előző tulaj rendesen cseréltetett benne olajat, vagy beszopta a kamu dumát, hogy "lifetime" olaj van benn, ebben az esetben jobb ha van félre rakva fél misid a váltóra.

2018. dec. 27. 08:18
 4/13 anonim ***** válasza:

Nekem faek egyszeru 3 fokozatu bolgyomuves automata swift van.

96 ota egyszer nem lett cserelve az automata valto olaja es jee ma is hibatlanul megy, ennyit az elozo “life time bullshit” kommentelonek

2018. dec. 27. 08:37
 5/13 anonim ***** válasza:
Azért egy DSG vagy Tiptronic váltót ne hasonlítsunk össze egy Swift autómatával...
2018. dec. 27. 09:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Meg gondolom a 4es swiftjében nincs 400-500E km, míg a nagyobb golf/passat méretű kocsikban 99%-ban simán van ennyi 10-15 éves korukra, függetlenül attól, mit mutat az óra.
2018. dec. 27. 09:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Ilyen idős korú autókat nézegetve, ha nem szól semmi érv se egyik, se másik mellett (automata vs. manuális), akkor mindenképp olyan autót vennék, amelyiknek jobb az állapota, és nem foglalkoznék a váltó típusával.
2018. dec. 27. 13:13
 8/13 anonim ***** válasza:
'97-ben vettem egy kétéves 1.6-os automata Astrát. Majd 400e km-t pakoltam bele, és sohasem volt baja.
2018. dec. 29. 13:58
 9/13 veterán vas ***** válasza:
Aki 15 éves autót akar vásárolni, és hosszútárvra tervez, az számoljon a váltó felújítás/csere költségeivel(is).
2018. dec. 29. 21:38
 10/13 A kérdező kommentje:

#9 igen, csak nem mindegy hányszor cserél az ember.

Valamelyik kézi váltós autó képes bedögleni 2x is 400ezer km alatt. Normál használat mellett.

2018. dec. 30. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!