Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 6.5 kg/LE-s autó mennyire...

Egy 6.5 kg/LE-s autó mennyire számít jónak?

Figyelt kérdés
Nyilván nem egy világrengető érték, de a hétköznapi, utcai forgalmat kitevő autól között. Mennyire "versenyképes" az átlag autókhoz képest?

2018. dec. 25. 21:42
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"Az autó tipusa meg direkt titok, mert azonnal ugrana 10 fikázó. "

Ja hogy boyracer 316i m packett matricával, csipsztuniggal és világító csekk engine lámpával... ahhoz képest elég jó

2018. dec. 26. 02:58
 12/32 A kérdező kommentje:

"Persze sok értelme nincs, hogy a csúcsteljesítménnyel számolgatsz, mert a valóságban nagyon rövid ideig tudod ezt csak kihasználni. Ami sokkal lényegesebb, az a motor karakterisztikája és a váltó áttételezése."

Esetleg teljesítménygörbe? Úgy tudom az is nagyon fontos, hogy mekkora fordulaton adja le a kocsi.

2018. dec. 26. 08:05
 13/32 A kérdező kommentje:

"316i m packett matricával" :D :D :D

[link]

2018. dec. 26. 08:08
 14/32 anonim ***** válasza:

"" versenyezni meg keves." nem hivatalos versnyzésre gondonltam, hanem a napi forgarmi szitukra, Amikor álltok egymás mellet lámpánál,és tudod hogy az illető versenyezni akar. Vagy amikor éjszaka crúzol városban, és beáll mögéd szorosan rádtapadva valami felmatrizácott BMW-s hüyegyerek és nyomni akarná. Nem keresem a baleseteket és a najt, de az ilyen random utcai verseny szitukat szeretem. Ilyen értelembe se túl erőss? hogy ilyen szituban túllálljak?"

Közel 10 éve vezetek és még nem volt ilyenben részem, szar helyen lakom?

2018. dec. 26. 08:14
 15/32 A kérdező kommentje:
Utolso! Inkàbb jó helyen laksz! Velem megesett már párszor. Igaz inkább csak jó időben, péntek-szombat este, amikor a gyerekek ellepik az utakat.
2018. dec. 26. 08:23
 16/32 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem te is tudod a választ, csak önmegerősítést szeretnél.

1400 kiló egy átlagos autó manapság. 220 lóerő pedig nem kimagaslóan erős autó, de már elég jó normál közlekedéshez. Általában az aló-középkategóriás autók erősebbik motorja ekörül van.

Én még sosem számolgattam ilyet, de most megtettem. Nálam 7,5 kg jut egy lóerőre. 8,6 mp a gyári 0-100km/h-s gyorsulást. A "nagy" autók ezzel is simán lenyomnak. De azért lehet vele fürgén haladni.

Ilyen utcai versenyzésben nekem sem volt még részem. Nagy ívben letojnám hogy mit akar a mellettem álló BMW-s hülyegyerek. A gondolkozásod alapján még tini lehetsz, vagy legfeljebb a 20-as éveid legelején járhatsz. Idővel majd te is kinövöd ezt.

2018. dec. 26. 08:52
 17/32 anonim ***** válasza:
66%

14-es!

Mindenhol van ilyen, csak észre kell venni a kihívást, vagy ki kell provokálni. Valaki felveszi a kesztyűt, valaki nem. Pár napja előttem lekanyarodott egy tuning dízel Golf, én rátapadtam a kis Swiftemmel, mert kíváncsi voltam, hogy hogy megy. Felvette a kesztyűt. 140-ig együtt gyorsultam vele, utána nem tudom, hogy mit csinált, de egy hatalmas füstfelhőt hagyva maga mögött úgy ott hagyott, mint eb a szarát. Fél perc múlva már 1 km-re volt tőlem. Én is benne vagyok az ilyenbe, de csak külterületen, nagyon gyér forgalom mellett.

A kedvencem az, amikor motorral vagyok, és úgy "köt belém" egy BMW-s, vagy Audis. Amikor csak lazán gyorsulok, és látom, hogy 5 méterre van mögöttem, akkor visszaváltok 3-ba, csutkagáz, és fél perc múlva már csak egy pici pont a tükörben. Régen is volt ilyen, de akkor még 250-es ETZ-m volt. Akkor egy Alfással versenyeztünk egy 25 km-es szakaszt végig. Hosszú egyenesekben ő előzött meg, mert szegény ETZ-m nem ment 135-140-nél jobban, de kanyargós részeken, rövidebb egyeneseken én voltam a jobb. Aztán egy faluban ő balra, én jobbra mentem, intettünk egymásnak, és mindenki boldog volt. Meg ezerkettes Lada vs. Wartburg 353W, 250-es ETZ vs. 350-es Jawa.

Kell néha ilyen, hogy ne legyen annyira unalmas a közlekedés. ;)

2018. dec. 26. 09:02
 18/32 anonim ***** válasza:
szerintem is csak fel akarsz vágni, hogy futja 220 lóerőre...
2018. dec. 26. 12:55
 19/32 A kérdező kommentje:

"Kérdező, szerintem te is tudod a választ, csak önmegerősítést szeretnél."

Nem, nem igazán. Különben nem írtam volna ki a kérdést. Fogalmam sincs az átlag autók súlyáról, meg teljesítményéről. Gondolom az átlag teljeseítmény valahol 100 és 150 ló között lehet a magyar autók között, ha tippelnem kéne, de a súlyról fogalmam sincs.

2018. dec. 26. 17:27
 20/32 A kérdező kommentje:
17-es! Nah látom, te tudod miről beszéltem. ;)
2018. dec. 26. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!