Hány másodperces gyorsulás számít már jónak 0-100ra egy személyautónak?
8 körül már lehet dinamikusan közlekedni. Valakinek az nagyon lassú. Nekem elég.
De nem is a 0-100 számít, hanem hogy menet közbe hogy indul meg.
Itt az emberek háromnegyedének már 6sec feletti érték már nem autó :D
Nekem az egyik 7.3 msp a másik 8.5 és még a 8.5 is bőven elég.
Nekem 7.6 papíron(renault espace 1.8tce),hozzáteszem sokkal kevesebbnek érződik!
Városban és pályán is lehet vele "szállítósan"
közlekedni!
Ma már a legtöbb átlagos új autónál, közepes motorral, nem számít szenzációnak a 8-10mp-es 0-100km/h érték.
Az előző 13 éves autóm 12,3mp-es értéket tudott. A mostani 7.0-t. Nekem bőven elég, még a 12mp sem tűnt kifejezetten lomhának. Sőt, az esetek 99%-ában ki sem használom, mert nagyon ritka, hogy padlógázzal lőnék ki 100-ig, normál utcai használatban.
Átlagos használatban, mint ahogy az elő is írta, nem a gyorsulás, hanem inkább a rugalmasság számít, a jó 0-100-hoz lóerők kellenek, a jó 60-120-hoz pedig newtonméterek, ami azt jelenti, hogy a dízel autók rosszabbul gyorsulnak, mint a benzinesek, de rugalmasságuk jobb.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
2018-ban a 7mp-es 0-100 már nagyon jó érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!