Miért van ez az alapjárati rezonancia?
1.9pdtdi passat alapjáraton rezeg,még a kasztnin és a kormányon is érezni jócskán.
Bal oldali motortartó bak cserélve lett, mert az gatya volt,de a baj nem múlt el:/
De a rezonálás is mintha azon az oldalon lenne erősebb, ahol az új bak van,a másik oldalon ahol még a régi van, annyira nem érezni.
Kis gázadásra elmúlik.
Mitől lehet ez?
Az anyósülés felöli meg nincs is kirepedve, csak a kosz volt belerakódva, a tetejéhez, meg kiszáradva és az volt berepedve.
Megszívatott...
Úgyhogy szerintem nem is próbálom a másikkal, megy ez vissza.
Vagy te mit javasolsz?
Mert ha nincs rajta szemmel látható változás repedés vagy ilyesmi, akkor annyival nem különbözhet az újtól, puhaságban pl hogy azért rezegjen a motor szerintem.
Mármint a régi bakra gondolok amit most kivettem.
Egy pillanat, hej!
Az egyik oldali nem cserélhető fel a másik oldalival, hiába néznek ki egyformán!
Az egyik húzó, a másik oldali nyomó igénybevételre van tervezve a motorról a bakokra ható forgató nyomaték miatt. Ha balosat teszel jobbra, vagy jobbossz balra, megszivatod magad.
A hűtők kiszedéséhez h a zárhidat bontottad, esetleg kihúztad szervizpozícióba, már a nyomatéktámaszod beállítása aem biztos, h jó lesz visszaszereléskor!
A gumi kikeményedik az évek alatt, a bakban levő olaj elszökhet, a rajta levő elektromágnes szakadhat.
Ha repedezett a gumiszilentje. Az már sosem lesz olyan, mint az új.
De a felcseréléssel semmi jóra nem fogsz jutni.
A gyári bakok a legjobbak, de a lemförder sem rossz. Gyári beszállító.
A nyomatéktámaszt kell e cserélni? A gumibucit, h szétmegy, akkor természetesen kell.
Úgy kell beállítani, h a bak tartójának a három csavarját meglazítod, majd hagyod, h a saját súllyánál fogva leereszkedjen. Így elvileg függőlegesen középre kerül az ülékbe, vagy allulról felkekszik.
A konzolon, ami a motortartó bakot tartja, nincs egy illesztőfurat, ami a kasztnin egy másik furattal szembe néz? Mert oda egy hasonló méretű illesztőstiftet kell illeszteni a csavarok lehúzása előtt, (pl egy cső, vagy megfelelő átmérőre esztergált seprünyél is jó lehet).
Ha jól tévedek erre a konzolra van rögzítve két- két csavarral a stabilizátor rúd is. És a bölcsőt azok a csavarok fogják, amik a motortartó bakot tartó konzolt is. Egy- egy db- csavar ezek közül...
Igen, már most leszedtem a régit, a febit akarom visszatenni, de a 3 csavar közül amelyik a bölcsőt is fogja, ferdén akar visszakapni.
Felgyújtom mostmár....
Azt még esetleg tudod hogy mivel a hűtőket lekellet vennem,így hűtő folyadékot is raknom kellett bele,, hogy lelégteleníti magát, vagy kell légteleníteni valahol?
Mert légtelenítő csapokat nem találtam.
Az a csavar nyúlós csavar ám. Azt elég böszmén kell lehúzni.
De nem szabad túlhúzni.
Légtelenítés... a tieden nem tudom megmondani biztosra, nézd meg nincs- e légtelítőcsavar a hűtő tetején valamelyik sarokban. Általában műanyag csavar szokott lenni a konszern kocsikon.
Tekerd fel a hőfokszabályzót maxra, töltsd kicsit max fölé a tartályt, miután beindítottad, emelt alapjáraton járatva csökkenie kell a szintnek, ahogy a termosztát kinyílik, a levegőt ki kell dolgozza. Nyilván ha van légtelenítő csavar, a motor beindítása után tekerj ki rajta pár menetet még a víz nem kezd el kisprickolni. A kiengyenlítőtartály kupakot tedd rá mindenképp, mikor melegíted.
A csavar végét nézd meg nem e sérült a menet, ha a menetkezdet sérült, picit reszeld meg, oszt jól van. A kasztni menetét el ne rontsd, mert a szívás lenne. Menetkezdetet lehet ott is javítani, de el kéne kerülni. Ha az szétmegy, heli- coiloal lehet javítani, csak kérdés honnan tudsz veszerezni olyat karácsonykor.
Nincs légtelenítő a hűtőn,onnantól hogy berakom a helyére a hűtőt, meg felrakom a kocsi elejét vissza, a hűtőhöz hozzáférni nem lehet.
Csak a bemenő, és kimenő csőhöz.
Így a hűtőn biztos nem lehet légteleníteni.
Bugyogást lehet hallani a fűtő radiátorban.
A csavar menete nem volt sérült, a ksztniban lévő volt rossz szerintem.
Visszament,de nagyon furán.
Szerintem kapott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!