Nem szabad ködlámpát használni v mi?
mert sokan azt hiszik, hogy a ködlámpát azért kell felkapcsolni, mert köd van és nem azért, hogy jobban lássanak.
én ugyan nem szoktam senkit levillogni, mert nekem idáig egyetlen egy bmw-nél volt olyan élményem hátulról, hogy majdnem kifolyt a szemem a ködlámpájától, semelyik másik autósé nem zavart...
de normális esetben azt is meg az elsőt is addig kell használni, ameddig látótávolságon kívül vagy...hogy jobban lássák a ködön túl, hogy megy ott valami. amikor már mögötted van, akkor már lát, szóval azon kívül, hogy vakítod, semmi haszna nincs.
"Biztos ezért villogtak, mert amikor lekapcsoltam nem volt semmi bajuk"
És amikor lekapcsoltad rosszabbul láttál, mint a ködlámpával? Gyanítom, hogy nem, a ködlámpának csak akkor van értelme, ha valóban olyan sűrű a köd, hogy alig látsz, az ugyanis más elven működik, mint a reflektor, azért villogtak még a hátad mögött is, mert "beterítetted" őket a körlámpa fényével
Inkább olyan lehet nálad hogy nagyon felhord a ködlámpád és ez tényleg zavarta a szembe jövőket.
Téged meg nem vakított a jól beállított szembe jövő lámpa.
"Még a mögöttem lévő kocsi is levillogott amikor felkapcsoltam."
Ha a mögötted lévő levillogott akkor valszeg zavarta. Arra esetleg nem gondoltál, hogy ha te látod a tükörben a mögötted haladót, akkor ő is lát téged? Mert ha lát téged helyzetjelzővel akkor nem illik kisütni a retináját a ködzáróval.
Gondolkozz el ezen a két dolgon:
-mikor lehet használni
-mikor szükséges használni
A ködlámpa ellen kampány azért volt, mert ez egyfajta ki ha én nem dolog volt. Nem használom az indexet, mert én vagyok a jani. Eldöngetek a dugóban álló sor mellett a kanyarodósávban, mert sietek. Felnyomom a ködlámpát ragyogó napsütésben, hogy messziről lássák, itt őfelsége Tapló császár következik.
A ködlámpa nem arról való, hogy te jobban láss. Nem is segít ebben. A funkciója az, hogy rossz látási viszonyok között téged időben észre vegyenek.
Szemből jövő ne kezdjen előzni, mögötted jövő ne fusson rád.
Ha már érzékelték a jelenlétét, a szerepét betöltötte.
A köd rendkívüli módon szórja a fényt.
Aki szemből jön, csak hatalmas sárgás fénypamacsot lát, a mögötted jövő vörös falba ütközik.
Ha látod, hogy jönnek, kapcsold le, már nincs szerepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!