Kuplung tönkre fog menni?
Figyelt kérdés
Sziasztok
egy benzines autóm van,és azt vettem észre hogy néha ha kevés a fordulatszám emelkedőn felfele nem húz az autó ha gázt adok és elkezd reszkedni, viszont ha vissza váltok egy fokozattal lentebb és lepadlózom megy normálisan
2018. dec. 2. 00:46
1/8 anonim válasza:
Ha sokáig ezt csinálod, akkor nem a kuplung fog tönkremenni, hanem a motortartóbakok.
Mit lehet azon élvezni, hogy alapjáraton kínozzátok azt a szerencsétlen motort? Látod, hogy nincs fordulat és jön az emelkedő, olyan nehéz lenne már előtte visszaszúrni egyet? :D
2/8 A kérdező kommentje:
nem szoktam alacsony fordulattal menni vele főleg emelkedőn nem, csak észrevettem hogy remeg és kipróbáltam
2018. dec. 2. 01:40
3/8 anonim válasza:
Mondjuk mert szerencsétlen motor majdnem lefullad, nem csoda hogy remeg.
4/8 anonim válasza:
Nem azért "reszket", mert meghal a kuplung, hanem mert emelkedőn nehezebb felmenni és a motor teljesítménye az adott fokozatban/fordulatszámon nem kielégítő. Válts vissza és gond nélkül fel fog menni. Úgy képzeld ezt el, mint egy bicikli váltót. Minél többet kell tekerned ahhoz, hogy gyorsabban menjen a bicikli, annál könnyebb felmenned egy emelkedőn. Te is reszketni fogsz emelkedőn felfelé, ha rossz áttétet választasz.
5/8 anonim válasza:
Ezeket írod:
" néha ha kevés a fordulatszám emelkedőn felfele "
"nem szoktam alacsony fordulattal menni vele főleg emelkedőn nem"
Most akkor melyik az igaz?
6/8 anonim válasza:
egy 10-es skálán mennyire vagy hülye? érzésre?
7/8 A kérdező kommentje:
Mint előbb is írtam azért próbáltam ki alacsony fordulaton dombon felfele mert néha csúszik a kuplung ami hülyén hangzik te tényleg igy van, ami nálam alacsony fordulat az pl most 4. fokozatban 2000es fordulat volt
2018. dec. 2. 16:07
8/8 anonim válasza:
Ha csúszik a kuplung, akkor az adott sebességnél indokolatlanul magas lesz a fordulatszám, majd szép lassan leesik a megfelelő mértékre. Ennek semmi köze ahhoz, hogy elkezd fulladni a motor egy emelkedőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!