Vettem egy simsont és tanultam vezetni jól működött pöcre indult és tanulás közbe kb 40X er lefulattam a blokk forró volt és most tönkre ment nem indul mi lehet a baj? Olaj csöpög a blokk aljából kicsit. és a kuplung nak a vége fog az normális?
Próbáld meg betolni. Sebességbe teszed (2.-ban a legjobb de ha jó erőben vagy egyesben is lehet), ráteszed a gyújtást és tolod amíg nem indul. De előtte érdemes lehet a gyertyát drótkefével megtisztítani, vagy cserélni, ha van tartalék gyertya. A Simson meg ha S51-es, akkor van a dekli oldalán egy olajszint ellenőrző csavar, ahol ha kitekered, ki kell csordulnia az olajnak. Ha ez nem történik meg, akkor vegyél 80w90-es hajtómű olajat és tölts utána kicsit. Vigyázz vele, csak 1-2dl kellhet, max 3 ha semmi nincs benne. Ha ekkor sem jó helyen fog a kuplung, akkor lehet állítani rajta, de ezt most nem írom le, csak ha az olaj utántöltés nem oldja meg a problémát. Még azt megpróbálhatod, hogy a kuplung karnál feszítesz a bovdenen, mint a bicikli féknél.
Ha tolásra sem indul, nézd meg, hogy van-e szikra, amit úgy lehet, hogy kitekered a gyertyát, a gyertyapipát ráteszed és a henger bordáihoz érinted a fém részét, majd gyújtáson lenyomod a berúgókart, ami kézzel is megy, mert nem lesz kompresszió és ha szikrázik, akkor van szikra, akkor máshol kell keresni a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!