Normális az, ha a menet közben a váltót a kuplung kinyomása nélkül simán, könnyedén ki tudom venni üresbe?
normális
anno elszakadt kuplungbowdennel a Pollákkal messziről jöttem haza úgy, hogy sebességben kettőben indítottam, aztán megfelelő fordulaton pakoltam felfelé és lefelé
Az egyszerűbb szerkezetű váltóknál (olcsóbbaknál, régebbieknél, amik kisebb motorhoz vannak) normális.
Mai modernebb váltóknál már azért nehezebb, bár azoknál se lehetetlen, csak el kell találni a jó fordulatszámot.
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor megnyugodtam. A váltást azért nem próbálnám meg így. Ezt is csak véletlenül vettem észre a napokban. :)
Egyébként egy Opel Astra H 1.7CDTI-ről van szó, 101 lóerős (Z17DTH) változat, F23-as manuális váltóval.
Errol a kis Mazdam jut eszembe. Rendszeresen kivettem kuplung nelkul uresbe amikor lejton gurultam lefele (az most egy dolog, hogy nem tul okos otlet...)
Volt rajta tempomat. Beallitottam 120ra, cirkaltam a palyan, jott egy hatalmas lejto es gondoltam uresbe gurulok le es kuplung nelkul kivettem sebessegbol. A tempomat nem erzekeli, hogy melyik fokozatban volt a valto o csak a tempot akarta tartani ugyhogy felugrott a fordulatszam a pirosig, mert huzta neki mint a barom... Gyorsan raleptem picit a fekre es a tempomat kikapcsolt de egy kicsit megijedtem, es egy eletre elfelejtettem, hogy kiveszegessem a valtot sebessegbel/kuplung nelkul :)
Tempomatom nekem is van. Azzal tényleg nem túl jó ötlet így kivenni. :)
Meg máshogy se fogom direkt rendszeresen. Ezt is több év használat után véletlenül vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!