Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik része mehetett tönkre...

Kogazo kérdése:

Melyik része mehetett tönkre a kuplungnak?

Figyelt kérdés
Az autónak elinduláskor volt egy kis szaga, aztán nagyon nehezen vette a sebességeket. Aztán amikor egy kereszteződésben megálltam és kiraktam üresbe, nem tudtam egyesbe rakni. Leállítottam a motort, ekkor észrevettem, hogy tudok váltani, függetlenül attól, hogy kinyomom-e a kuplungot. Újraindítva a motort természetesen ugyanúgy nem lehetett váltani. Nem akartam hazavinni úgy, hogy egyesbe kirakva indítom el, inkább hazavontattam. Valaki találkozott már hasonlóval? Nagyon sokba fog ez nekem fájni?

2017. okt. 23. 23:29
 1/3 anonim válasza:
Elkopott a tárcsa. Típustól függően 30-tól akár 150 ezer is lehet a csere.
2017. okt. 24. 06:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Vagy nem emel ki,vagy csak alig a szerkezet.

Vannak különböző márkák és a te autódhoz is rákereshetsz a guglin a különböző forgalmazóknál.Kezd a komplett kuplungszettel,mert bontás után látszik csak,hogy mit is érdemes cserélni.Még az is lehet,hogy lendkereket is.Ilyenkor kilencvenkilenc százalékban érdemes kompletten cserélni a lendkerék nélkül,ha az még jóállapotú

Ha csak a tárcsa lenne ,akkor csúszik a kuplung és van mikor fémes hangot is ad,mert lekopott fémig.

2017. okt. 24. 10:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Most lényegében nem old (teljes mértékben) a kuplung. Ez lehet attól hogy megállt a kinyomócsapágy és így a rugó sérült, deformálódott. Teljes kuplungszett cseréje lesz szükséges.
2017. okt. 24. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!