Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mehetett tönkre a kuplung?

Miért mehetett tönkre a kuplung?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy dízel ford transitot vezetek, amiben viszonylag nem rég lett cserélve a kuplung. Nem mindig 50-el járok, viszont vigyáztam rá, hogy soha ne csúsztassam. Összehasonlítva a régebbivel ez kiválóan fogott is tegnapig, míg nem hallottam egy fémes hangot. Félreálltam és azóta nem veszi be a sebességeket. Egy szerelő azt mondta rá, hogy szétesett a kuplung. Ahogy olvasgattam, ha a kuplungpedált nem nyomom be a vezetési stílusnak nincs köze ezen alkatrészek kopásához. Így viszont nem is értem mi okozhatja a problémát.

2016. márc. 19. 09:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A szerelőd sem azt mondta, hogy elkopott.

Lehet hogy nem a legjobb minőség volt.

2016. márc. 19. 09:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Bármi okozhatta! A kinyomóvilla törése, kuplungszerkezet törése, de volt rá példa, hogy a kuplungtárcsából kitört egy darab rugó és beszorult a szerkezet és a tárcsa közé. Néha elmozdult, akkor működött, aztán megint beszorult és újra meghalt. Majd szétszedés után kiderül, de inkább anyaghibára tippelnék.
2016. márc. 19. 09:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a vállalkozásunkban is van 3 transitunk amik eléggé kínozva vannak de van egy olyanunk amibe már a 3. kuplung cserén vagyunk túl az elmúlt 2 év alatt. A gyári az elkopott igaz több mint 350 ezer km volt már benne mert azt az autót fogtuk be a legtöbbet. A második csere után hamar elfáradt a kuplung arra nekünk a szerelő mondta hogy minőségi problémás, az arra volt jó hogy legyen valami kuplunghoz hasonló és ennyi.
2016. márc. 19. 09:52
 4/12 anonim ***** válasza:

Kérdés hogy milyen minöség, hogy lett cserélve stb.

Régebben szokták csak a csúszófelületet cserélni ("ferrodó" betét), akkor elö szoktott fordulni hogy a lehasznált szerkezet szétesik. De lehet sokminden. Én pl. csavarrögzítözök, mert mindig félek hogy kitekerednek a csavarok, akár ez is lehetett.

2016. márc. 19. 10:12
 5/12 anonim ***** válasza:

A csavar max akkor tekeredik ki ha nem volt meghúzva, attól ne félj.

2016. márc. 19. 10:17
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen, de ßen is hoztam el szerelötöl (nem kontértól hanem hivatalos mühelyböl) úgy autót, hogy az ékszíjtárcsát már csak kézzel húzták meg. SZerencsére vibrált kicsit és mindját észrevettem, felhívetam hogy ez nem ok. Más tészta hogy volt olyan pofátlan hogy eljátszotta péntek este hogy hozzam vissza hétfön. Mondtam ma utazunk, ma fizettem is, úgyhogy ma húzod meg azt a 3 csavart. (akár magam is megcsináltam volna ha nem olyan helyen van hogy nem férek normälisan hozzá)
2016. márc. 19. 10:27
 7/12 anonim ***** válasza:
ßen = én
2016. márc. 19. 10:27
 8/12 anonim ***** válasza:

De annak is az volt a baja, hogy nem volt meghúzva.

Nem az hogy nem volt beleragasztva.

2016. márc. 19. 11:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Nyilván. Ezzel azt akarod mondani hogy a csavarrögzítő használata árt?
2016. márc. 19. 17:14
 10/12 anonim ***** válasza:
74%

Felesleges.

Hoztál egy olyan példát aminek ide semmi értelme.

A nagyon precízkedők(egy része) szokott feleslegesen ragasztani ezzel gyakran bosszúságot okoz a következő szerelőnek. Pedig csak meg kéne húzni rendesen a csavart.

Ezért írom, hogy ne terjedjen.

Azt kell beleragasztani ami előtte is bele volt.

2016. márc. 19. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!