Mi mehetett szét? Fiat punto 1.2 16v
Melóból tartottam haza amikor kielőztem egy autót majd elözés közben felváltottam 5-ösbe..egyszercsak hatalmas koppanás majd utána csattogott folyamatosan valami...egyböl félreálltam láttam magam mögött valami folyadék csikot...félreálltam egyből alattam egy hatalmas tócsa lett...vártam egy kcisit beinditottam az autót de a kuplung teljesen be volt csúszva..ha meg sebességbe raktam és engedtem fel a kuplungot az autó nem indult el pedig sebességbe volt...igy hát haza kellett vontatni...tehát újra, valami eltört,elfolyt a folyadék a kuplung nagyon laza és teljesen hátracsúszott, ha sebességbe rakom az autó nem indul el csak üresbe bőg a motor...
Elnézést a helyesirási hibákért de 8 óra iskola és 8 óra munka után kicsit elfáradtam főleg egy ilyen "élménnyel" a végén...
Előre is köszönöm a válaszokat nagyon fontos lenne!!..
Lehet hogy szét esett/tört a kuplungszerkezeted és ennek darabkái szétvágták a motor itteni oldali főtengely szimeringjét is, és ez miatt folyt ki a motor olajod.
Ha kigyulladt az olaj lámpa is ..akkor ezt történt.
A rosszabbik verzió az ha a váltó fő bemeneti hajtótengelye tört el (váltó olaj folyt ki),és ez a letört tengelycsonk a kuplung szerkezet szétverését is okozta.
Ekkor új sebváltó is kell a kocsiba,ami borsos ár lesz,javaslom egy bontott váltót szerezz hozzá.
Elsőnek szét kell szedni aztán többet lehet mondani.
Maga csak a szerelés 25-50 ezer lesz kb,és ehhez jön az hogy mit kell megvenni hozzá.
Bármit is kell cserélni csak bontottban gondolkozz!
www.fiatautobonto.hu/
Egyébként a folyadék milyen színű volt?
Ma még sajnos nem tudtuk elvontatni szerelőhöz de holnap már eltudjuk vinni...világosban megnéztük és arra tippelünk hogy a váltó mehetett szét és a hajtóműfolyadék mehetett el...szerintünk ami miatt lehetett ez az hogy mivel elég sokat jártam az autóval belvárosban(Budapest) és elég sok fekvő rendőr van ezért lehet hogy megütötte a váltót egy és megrepedhetett majd tegnap este az egész széteshetett...
A folyadék nem olaj volt ami kifojt de a szinét sötétben nem láttam már...Természetesen csakis bontott alkatrészt fogunk venni hozzá...de engem ver a sors ezzel az autóval 1 hónapja egy őzet ütöttem el...motorháztetö,zárnyulvány,lökháritó csere...100.000 és még nincs fényeztetve az autó...
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!