Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autóm motorja kopog, amit...

Az autóm motorja kopog, amit a dugattyú csapszeg okoz. Mit kell róla tudni?

Figyelt kérdés
Az volna a kérdésem legfőképpen, hogy mitől alakul ki ez a kopás? A dugattyú kopik, vagy a csapszeg? Ha még egy keveset használom így az autót lesz baja? Ha a csapszeget cserélni kell, a dugattyúval együtt kell? A kopás csiszolja közben a hengerfalat?

2018. nov. 27. 21:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Aztán miként lett megállapítva, hogy a csapszeg kopog? Egyébként a hajtókarban lévő csapszegperselyek szoktak elkopni.
2018. nov. 27. 22:36
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ne akarj pár perc alatt gépészmérnök lenni,hamár úgyis alátétre szétszedik a motort,érdemes mindent cserélni,úgyis a munkadíj lesz a leghúzósabb az egész történetben.
2018. nov. 27. 22:46
 3/14 A kérdező kommentje:
Márkaszervizben voltam, ott mondták, hogy az a probléma, de nem ott csináltatom meg, mivel a gatyám rámenne, egy másik szerelőhöz viszem majd az autót. Korábban szét volt bontva a motor egy jelentősebb része, de pont nem a dugattyúk, a vezérlés felől le lett minden cserélve, illetve hidrotőkék, és egyéb alkatrészek, minden ki volt bontva, kivéve a dugattyúk. És nem csaptam fel gépészmérnöknek, a szervizben csak jobban tudják. A kérdésekre viszont továbbra sem igen kaptam választ.
2018. nov. 27. 22:58
 4/14 anonim ***** válasza:

Több oka is lehet:

-Típus hiba

-Anyag hiba

-Nem megfelelő olaj használata

-Olajcserék elmulasztása

-Hibás olajzórendszer (leginkább a szivattyú, vagy eldugult olajzó furat)

-Nem megfelelő használat (alacsony fordulaton nagy terhelés)

Hogy mit kell majd cserélni az szétszedés után derül ki. Én nem használnám ebben az állapotban...

2018. nov. 28. 06:08
 5/14 anonim ***** válasza:
Ezt a dugattyúcsapszeg-elméletet honnan vetted? Sokkal hamarabb lesz csapágyas (hajtórúdcsapágy) a motor minthogy a csapszeg vagy annak a csapágya tönkremenjen.
2018. nov. 28. 07:37
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább hajtókarcsapágy lesz

Dugattyúcsap túléli az autót,olyan kis mértékben kopik,hiszen tűgörgős csapágy veszi körül,ami ugyebár nincs súrlódásnak kitéve

Kérdezz meg még pár szakit,úgyis mindegyik mást fog mondani

2018. nov. 28. 08:24
 7/14 A kérdező kommentje:
Onnan tudom, hogy nem hajtókarcsapágyas, mivel az nagyon erősen vergődik, azaz erős, mélyebb hangja van és gázadásra nem erősödik a zaj. Mikor emelkedik a fordulatszám, a kattogás is sűrűsödik. A kocsiban nem volt olaj cserélve, (egy osztrák autóról beszélünk) így vettem meg, hidrotőkék azok mint cserélve lettek, az olaj miatt pont. Annyira szar volt az olaj, hogy 3x kellett átmosni az egész rendszert. A szerelő, ki a márkaszerviz előtt csinálta az autót, mondta, hogy kizárt a hajtókarcsapágy, azt mondta, halott már hajtókarcsapágyas autót. A vezérműtengely is ki lett szedve, a szelephimbák is, hidrotőke új, vezérlés is cserélve, ezzel nem volt gond, a dugattyú viszont nem lett kiszedve. A jövő héten megy szerelőhöz, ahol kap új bölcsőt és a motort megcsinálják, majd utána leírom ide is, mi okozta a gondot, de én bízom, amit a márkaszervízben mondtak és remélem, csak elég a csapszeget cserélni.
2018. nov. 28. 15:05
 8/14 A kérdező kommentje:
Eltekintve a dolgoktól, egy hozzászólást kaptam, amiben azt írták, hogy a csapszeg előbb kopik el, mint a dugattyú, szeretném ha ezt valaki megerősítené/cáfolná, mivel a kérdések egy részére alig ha kaptam normális választ, tisztelet a kivételnek. Nem értem, miért kell előítéletesnek lenni és beszólni, hogy "Hát te ezt honnan tudod, mert ez meg az". A kérdésre kell válaszolni, nem belém kötni, köszönöm mindenkinek, aki írt és időt szánt e remek kérdésre, de nem a feltett kérdésre kapok válaszokat (kivéve párat).
2018. nov. 28. 15:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Hiába szeretnéd azt hallani, hogy egy csapszegcserével megúszható a dolog, ez sajnos nem így van. A csapszeg egy nagyon kemény ötvözött acélból van, az lesz az utolsó ami elkopik a rendszerben. Írtam az első válaszban, hogy mi szokott leginkább elkopni. Annyit még hozzáteszek, ha a hajtókarban lévő csapszegpersely megfordul a hajtókarban, akkor a hajtókart is cserélni kell.

Ezeket hibákat és a dugattyú állapotát csak kiszerelés után lehet megállapítani, addig minden más csak találgatás.

2018. nov. 28. 16:08
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, csak reménykedni tudok, hogy elég a csapszeget cserélni, nagy tökönrúgás lesz, ha a hajtókarokat+dugattyúkat is cserélni kell majd.
2018. nov. 28. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!