Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri autóval...

Szerintetek megéri autóval munkába járni?

Figyelt kérdés
Imádom az autókat, valamilyen szinten tehát ebből kifolyólag is jobban szeretem az átlagtól kicsit eltérő járgányokat. Gondolok itt arra, hogy nem szívesen használnék egy 1.3-as Swiftet. Ne értsetek félre egyáltalán nem lenézésből mondom, nekünk is van a családban és baráti körben ilyen, azt is megértem, aki erre a típusra szavaz, mindenkinek más a fontos. De pl. ha én 20 km-re dolgozom az otthonomtól, és lenne egy 2.0-ás 8-9 litert fogyasztó autóm, megérné vele munkába járni? Faramuci a helyzet, mert hiába keresek x-el több pénzt, mint az y, ha az a többlet el is megy az autó tankolására. Vagy vegyek egy kis fogyasztású "eldobhatós" kocsit, aminek meg a + fenntartása vinne pénzt, + kevésbé biztonságos vele az utazás.

2018. nov. 19. 15:06
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Városon belül, ha nem szakad a nyakamba az eső, én is bringával járnék, ha olyan szerencsés helyzetben lennék, hogy ugyan abban a városban dolgozhatnék, mint ahol lakom.

Én azért szépen vezetem a tankolásokat és számolok belőle fogyasztást is. Na, nem azért, mert ha elér egy X értéket a fogyasztás, akkor onnantól gyalogolok több száz km-t. Így is, úgy is meg kell tankolni az autót, ha be akarok érni a munkahelyemre. Cégesautóknál se esik nehezemre vezetni a menetlevelet. Néha utána is számolok, hogy mennyit fogyasztottam. Pedig azt nem én fizetem. Csak szimplán érdekel.

2018. nov. 22. 12:16
 22/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, még egy apróság: a kérdésed stílusából megtippelve a korod, te már az a generáció vagy, aki praktikusan nem számíthat állami nyugdíjra. Ezért mikor kiszámolod, hogy belefér-e az autó a költségvetésedbe, vedd figyelembe, hogy magadnak kell gondoskodnod a nyugdíjadról is. Vannak kalkulátorok, ki tudod számolni, hogy mennyit kell erre szánni (nem simán félretenni, hanem befektetni, de nem akarom ragozni). Meg persze dönthetsz úgy, hogy most tücsökéletet élsz, és nyugdíjasként meg marad a párizsis zsömle - de ez tudatos választás legyen, ne belesodródj.
2018. nov. 22. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!