Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri autóval...

Szerintetek megéri autóval munkába járni?

Figyelt kérdés
Imádom az autókat, valamilyen szinten tehát ebből kifolyólag is jobban szeretem az átlagtól kicsit eltérő járgányokat. Gondolok itt arra, hogy nem szívesen használnék egy 1.3-as Swiftet. Ne értsetek félre egyáltalán nem lenézésből mondom, nekünk is van a családban és baráti körben ilyen, azt is megértem, aki erre a típusra szavaz, mindenkinek más a fontos. De pl. ha én 20 km-re dolgozom az otthonomtól, és lenne egy 2.0-ás 8-9 litert fogyasztó autóm, megérné vele munkába járni? Faramuci a helyzet, mert hiába keresek x-el több pénzt, mint az y, ha az a többlet el is megy az autó tankolására. Vagy vegyek egy kis fogyasztású "eldobhatós" kocsit, aminek meg a + fenntartása vinne pénzt, + kevésbé biztonságos vele az utazás.

2018. nov. 19. 15:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy neked mi éri meg , csak te tudhatod.
2018. nov. 19. 15:37
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Döntsd el, hogy neked megéri-e avagy sem, ne mástól kérdezgesd.
2018. nov. 19. 15:38
 3/22 anonim ***** válasza:
53%

Általában attól függ, hogy honnan hova jár az ember munkába. Nekem metróval ~40 perc, biciklivel ~40 perc, autóval - a Google szerint, még nem mertem kipróbálni - bő 60 perc lenne a reggeli torlódás miatt. Nekem ez nagyon nem érné meg.

Az autó költségeit alaposan gondold át: egy nagyobb autó nem csak többet eszik, a gumi, alkatrész stb. is drágább lehet bele, esetleg az adók, biztosítás is. Számold át rendesen, itt van róla egy elég jó cikk:

[link]

Ha megengedheted magadnak, akkor nyugodtan, de gondolj bele, hogy tényleg megéri-e, nem tudnád-e másra költeni a pénzt, ami többet ér neked. És persze a környezetvédelmi szempontok is számítanak. Minél több széndioxidot szórunk ki a légkörbe, annál hamarabb leszünk elég nagy bajban.

Az meg, hogy a nagyobb autó biztonságosabb - ezt gondold át azért. Jó, egy konkrét ütközésben te kisebb eséllyel sérülsz meg. De a plusz pénzből, amit ráköltesz, vehetnél magadnak pl. jobb minőségű egészségügyi ellátást. Vajon az autóbalesettől kell jobban félned, vagy a húsevő baktériumtól az állami kórházban? Nem beszélve arról, hogy egy nagyobb tömegű autóval, ha épp te hibázol, nagyobb valószínűséggel ölsz meg vétlen embereket.

2018. nov. 19. 15:44
 4/22 anonim ***** válasza:

Uhh.

Ez durva.

rettegsz attól, hogy spórolósnak mondjanak, de egyébként az vagy csak magadnak sem mered beismerni.

2018. nov. 19. 15:58
 5/22 anonim ***** válasza:
88%
kur vára nem éri meg de kur vára kényelmes ennyi
2018. nov. 19. 16:01
 6/22 anonim ***** válasza:

20km az még határeset... Ilyen távolságra 1 vagy legfeljebb 2 járművel egy órán belül eljutsz tömegközlekedéssel. Mire bemelegszik rendesen az autó, főleg egy dízel, már le is állítod.

Nekem kényelmi szempontból megéri, hogy 2 órát autózok, szemben 6 óra tömegközlekedéssel 4-5 járművel. Ha anyagilag nézzük, és nem csak a tankolást, hanem az autó amortizációját, szervizköltségét, biztosítást, adót, x évente új gumit, stb, tehát minden költséget összeadunk, akkor valószínűleg nem éri meg. A kérdés, hogy az így nyert idő és hogy normális körülmények között utazol mennyiét ér meg neked.

2018. nov. 19. 16:05
 7/22 veterán vas ***** válasza:

Tegyük föl, ha azt mondjuk megéri, akkor megveszed?

Vagy ha azt mondjuk hogy nem éri meg, akkor buszozol?

...és mit csinálsz ha válaszok aránya fele-fele? ;)

2018. nov. 19. 16:27
 8/22 A kérdező kommentje:
Volán havi bérlet is ott van, hogy 15-20 ezer egyébként...
2018. nov. 19. 16:31
 9/22 A kérdező kommentje:
Legalábbis az általam említett kb. 20 km-es távolsággal számolva.
2018. nov. 19. 16:32
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az autoval jaras tutira nem lesz olcsobb, ne csak a benzint nezd
2018. nov. 19. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!